Södertälje föll mot Svärtinge i RFL-premiären

De två senaste säsongerna har Södertälje FC deltagit i RFL fast under Järla IF:s namn, där man förr förra säsongen nådde kvartsfinal i SM-slutspelet och föregående säsong nådde man semifinal.

Till denna säsong har man bland annat tappat Zeynep Anar till Hammarby IF, samt Diala Elia som har blivit utlandsproffs. Man har också fått tagit över Järlas plats i RFL och nu får man äntligen kalla sig för Södertälje i RFL-sammanhang, och under söndagen spelade man säsongens första match i ligan.

MISSA INTE: IFK Göteborg vann i RFL-premiären

Man inledde säsongen med en bortamatch mot ett Svärtinge SK som föregående säsong kom sist i RFL Götaland, och man fick en god start på matchen där man gick till paus med 3-0.

I andra halvlek hände det något. Hemmalaget gör en uppryckning och går från 0-3 till 5-3 på sju minuter där nyförvärvet Sara Brkic gör det första målet för Svärtinge. Trots en snabb replik från Södertälje så går Svärtinge vinnande ur matchen med slutsiffrorna 7-4.

RFL Svealand

Svärtinge SK – Södertälje FC 7-4 (0-3)

Målen, Svärtinge: Tilda Björkdahl 2, Sara Brkic, Tilda Arosin, Linnea Pettersson, Filippa Sjögren

Målen, Södertälje: Patricia Üre 3, Sara Ido