Ny seger för GAIS Futsal i RFL

0
Foto: Krister Melin

Regionala Futsalligan har tidigare under oktober haft ett landslagsuppehåll med EM-kval men nu under lördagen återgick ligan till spel med flera matcher. En match som spelades var den mellan Ektorp FK som tog emot SM-tvåan GAIS Futsal.

Ektorp kom från en premiärförlust mot mästarinnorna IFK Göteborg medans GAIS besegrade Orust FC i sin premiär.

Mycket var sig likt premiäromgången för respektive lag. Ektorp satsade på att försvara sig med omställningar som utgångsläge medans GAIS fick styra spelet och man tog tidigt ledningen genom Glans. I övrigt så hade man svårt att skapa dem där riktigt vassa chanserna som ett resultat av Ektorps disciplinerande försvar.

MISSA INTE: ÖSK Futsal nollade Torslanda

Även om GAIS skapade mest så hade även Ektorp någon möjlighet till mål, men gästerna skulle sedan öka på sin ledning efter att Österberg vunnit boll högt upp på planhalvan och sedan genom Sjödin som fick näta i slutet av första halvlek.

Andra halvlek är snarlik för bägge lagen där GAIS får styra spelet och sedan öka på sin ledning till 6-0 som också blev slutresultatet, och i och med detta så har GAIS Futsal full pott efter två omgångar medans Ektorp väntar på första poängen.

Matchfakta

RFL Götaland

Ektorp FK – GAIS Futsal 0-6(0-3)

Målen, GAIS: Moa Glans 2, Hanna Österberg, Tove Sjödin 2, Ida Pettersson