Sääf efter första segern: ”Jag tar det jag ska ta”

Det blev en skön hemresa för IFK Göteborg som inkasserade säsongens första poäng när man besegrade AFC Eskilstuna med 4-1 borta i Stiga Sports Arena.

En av orsakerna till triumfen var målvakten Vitor Sääf som stod för många fina ageranden mellan stolparna. Efter matchen fick han kommentera matchen i livesändningen som sändes i ligans egna plattform.

MISSA INTE: IFK Göteborg tog säsongens första seger

– Vi hade problem i början av matchen men det släppte när matchen var igång och vi kom in efter 10-15 minuter, säger Sääf och han delar kommentatorns analys om att Göteborg sedan tar över matchen i samband med att dem gör 1-1.

Den duktige målvakten tycker att bägge lagen skapade en del chanser och att hans lag kanske släppte till lite för mycket ibland. Han får frågan om deras strategi om att satsa på omställningar.

– Vi visste att vi är snabba i omställningar och AFC är kanske lite lata i hemjobbet så vi försökte att straffa dem där. Vi har en del duktiga som är snabba och tekniska så varför inte utnyttja dem.

Om sin egna insats säger Sääf följande.

– Den första målet är jag lite skymd och jag släpper en dålig retur. Det är sånt som händer och det går snabbt. Annars tar jag det som jag ska ta och det är därför jag står i mål.

Nästa match för IFK Göteborg är den 23 Oktober. Då väntar Hammarby IF borta i Eriksdalshallen.

LÄS ÄVEN: AFC efter andra raka förlusten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img