Trillade ur division 1 – nu börjar Söder och Sickla om i tvåan

Förra säsongen trillade förre SFL-klubbarna Söder Futsal och Sickla IF (Fd Nacka Juniors FF) ur division 1 och nu till helgen drar Division 2 igång där omstarten kommer att ske för respektive lag.

Söder Futsal gjorde säsongen 2016/17 sin enda säsong i högstaligan efter att ha förlorat SFL-kvalet mot Hammarby IF som tog deras plats i SFL. Sedan dess har Söder blandat och gett i division 1 med SFL-kval på nytt under säsongen 2018/19 men också mindre roliga resultat som den föregående säsong när de slutade sist i Division 1 Östra Götaland.

Nacka Juniors FF som numera är en del av Sickla IF är en av orginallagen från SFL där de var med från första säsongen. Den absoluta toppen nådde dem under säsongen 2017/18 med en semifinalplats mot IFK Uddevalla(Numera Uddevalla FC). Året efter slutade de fyra i SFL som då hade slagit ihop sin två serier till en enda och ligan körde säsongen en vanlig serie utan slutspel. Slutspelet återinfördes säsongen efter.

Säsongen 2019/20 åkte Nacka ur SFL. I och med nedflyttningen så blev det spel i division 1 Östra Götaland, men serien blev inställd på grund av pandemin under säsongen 2020/21 och föregående säsong blev det nedflyttning efter att laget kommit näst sist i tabellen.

Tungt förstås för Stockhomsduon men till nuvarande säsong så blir det en omstart i Division 2 Stockholm som ser ut att bli en spännande historia. Förutom Söder Futsal och Sickla IF så kommer också Oranje FK att delta i serien som består av 14 lag.

Oranjes höjdpunkt inom futsal var säsongen 2018/19 där de var ytterst nära att få kvala till SFL. Efter den säsongen så lades futsalen på is och inför nuvarande säsong valde klubben att göra en nysatsning – något som Futsalmagasinet har uppmärksammat i form av ett reportage.

Ett annat lag som är värt att nämnas bland lagen i serien är Wollmars FF som tillhör fotbollens lägre divisioner men som också har deltagit i amatörfotbolls-VM vid några tillfällen. Division 2 Stockholm har sin seriepremiär mellan 4-6 November.

Premiäromgången

4 November

21.00: Ung Fritid – Kävlestad IoF

5 November

14.00: Söder Futsal – Top FC

18.00: FC Bakoteh 1 -Sickla IF

6 November

18.00: Reymersholms IF – Afghanska FF 1

19.00: Wollmars FF 1 – Srbija FF 1

20.00: Storskogens SK – Bagarmossen Kärrtorp BK

20.15: Ronninge Salem Fotboll 1 – Oranje FK

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img