SFL: Så slutade omgång 14 – mästarna åkte på däng

Föregående vecka spelades den fjortonde omgången i Svenska Futsalligan som bjöd på många intressanta resultat.

Örebro SK och Uddevalla FC som förra säsongen spelade SM-final, stod minst sagt för två oväntade insatser. Mästarna ÖSK Futsal åkte till västkusten för ett toppmöte mot IFK Göteborg men Närkingarna var inte påkopplade alls och hamnade genast i underläge. Blåvitt var dock på strålande spelhumör och vann matchen med 12-4 efter bland annat fyra mål av Idris Abdi.

MISSA INTE: Han tar över damlandslaget

Borås AIK som tidigare under säsongen blev krossad av Uddevalla FC med 14-4, skulle denna gång ta revansch genom att besegra Uddevalla med 6-2 där gästernas prestation var undermålig samtidigt som Borås har visat fin form med en seger över Göteborg omgången innan. För Borås betyder segern att man är ny tvåa i tabellen.

Skoftebyns IF kryssade mot Stallarholmens SK.

I bottenstriden tog jumbon FC Rosengård sin andra seger för säsongen när skåningarna besegrade Hammarby IF som i sin tur inkasserade sin andra förlust på raken. Även nästjumbon AFC Eskilstuna tog en viktig seger mot Norrköping FK.

Örebro FC avancerade upp mot slutspelsplats efter att ha besegrat Västerås FC. Viktige Senad Berisha fick ta på sig hjälterollen när han i slutet av matchen gjorde segermålet. Matchhjälten noterades för match nummer 100 i ÖFC-tröjan.

Resultat

IFK Göteborg – Örebro SK Futsal 12-4

Borås AIK – Uddevalla FC 6-2

Skoftebyns IF – Stallarholmens SK 2-2

FC Rosengård – Hammarby IF 2-1

AFC Eskilstuna – Norrköping FK 5-2

Örebro FC – Västerås FC 4-3

LÄS ÄVEN: Här är truppen mot Gibraltar

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img