Första pusselbitarna på plats hos mästarna

En viktige kugge och ett brödrapar. De regerande mästarna Örebro SK Futsal har nu börjat presentera delar av den trupp som ska stå på planen den kommande säsongen.

Den 13:e maj stod ÖSK Futsal för andra året i rad som Svenska mästare där de besegrade IFK Göteborg på straffar. Sedan dess har det inte hörts så mycket från Närkingarna. Det som tidigare har varit känt är att tränaren Francis Marciel Da Costa har tackat för sig, och landslagsmålvakten Martin Herlin har kritat på för nykomlingen FC Kalmar.

Nu har dock dem första pusselbitarna i Victor Huertas lagbygge inför den kommande säsongen presenterats där Leonardo Mieli är klar för sin fjärde säsong i klubben, en nyhet som presenterades under tisdagen.

Den uppmärksamme kunde redan i Futsalmagasinets reportage från SM-finalen notera att Mieli hintade om en fortsättning och så blev fallet. Föregående säsong noterades han för 9 mål i SFL samt 3 mål i slutspelet.

Värvar hemvändare

Under onsdagen presenterades också dem två första nyförvärven som är ett brödrapar. Spelarna det handlar om är Ahmad och Hossein Moniry från Västerås FC som åkte ur SFL föregående säsong.

För Ahmad blir detta en återkomst då han tidigare har haft två sejourer med ÖSK där han var utlånad till dem säsongen 18/19. Säsongen 20/21 värvades han till dem där hans lag lyckades ta SM-silver.

Ahmad noterades för 3 mål föregående säsong medans Hossein mäktade med 5 mål.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img