Division 1: Linköping överklagar efter derbyförlusten

Under lördagen bjöd Division 1 Östra Götaland på en het seriefinal där tabelltvåan Ektorp besegrade serieledaren Linköping med tvåsiffrigt. En seger för Ektorp som krympte avståndet upp till Linköping där det just nu skiljer en poäng mellan lagen.

MISSA INTE: Ektorp vann måstematchen

Nu väljer Linköping att lämna in en överklagan till Svenska Fotbollsförbundet där dem menar att Ektorp ska ha haft en otillåten spelare i samband med seriefinalen.

Föreningen meddelar officiellt att vi har lämnat in en protest angående vår senaste seriematch mot Ektorp. Vi har fått kännedom om användningen av en otillgänglig spelare från deras sida. Vi strävar efter att upprätthålla integriteten i vår sport och värnar om regelboken, som tydligt stadgar reglerna, inklusive WO (walkover). Vi hoppas på en rättvis och transparent behandling av ärendet. Enligt regelboken så ska vi tilldelas 3 poäng och WO på matchen!, skriver Linköping på sina sociala medier.

Enligt uppgifter så är det ett nyförvärv som tidigare har spelat i SFL som skall vara den otillåtna spelaren som Linköping syftar på.

LÄS ÄVEN: Ektorps passning efter derbysegern

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img