KLART: Två nykomlingar åker ur Division 1

Att vara nykomlingar i en serie är inte alltid en dans på rosor – det har flera lag i division 1 fått erfara.

Division 1 Norra Svealand är avgjord när det kommer till vilket lag som får kvala till Svenska Futsalligan. Där har en före detta SFL-klubb och tillika nykomling från division 2 säkrat platsen med tre omgångar kvar.

Det är också klart att nykomlingen IF Tunabro från Borlänge åker ur Division 1 Norra Svealand. Laget har endast knipit en poäng under säsongen och under lördagen åkte laget till huvudstaden för att spela två matcher som genererade noll poäng, och med tre omgångar kvar så är det omöjligt för dem att nå säker mark.

I Division 1 Östra Götaland så blev det under lördagen klart att nykomlingen Linköping Afghanska FC får spela i Division 2 nästa säsong efter att ha förlorat mot nästjumbon Futsal Klubb Eskilstuna.

Debutsäsongen i den näst högstaligan har än så länge varit poänglös och efter den senaste förlusten är det klart att det blir en jumboplats för Linköping Afghanska. Eskilstuna som även dem är nykomlingar har dock två poäng upp till nykomlingen Assyriska FC Jönköping som har sjätteplatsen i tabellen.

LÄS ÄVEN: Före detta Hammarbyspelare återvänder till SFL

LÄS ÄVEN: SFL-klubbar rustar inför slutspurten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img