Nykomlingen vinner Division 1 – klara för kvalspel

Förr förra säsongen åkte dem ur division 1 – nu är Söder Futsal klar för kvalet till Svenska Futsalligan.

Återkomsten till Division 1 denna säsong kan bara beskrivas som en enda stor succé för Söder Futsal som efter nio matcher hade full pott i tabellen. Efter detta tog sviten slut efter att ha spelat oavgjort borta mot Ankaret FK.

Trots detta så fick man möjlighet att säkra seriesegern under lördagen när man ställdes mot jumbon IF Tunabro, då man dagen innan hade fått hjälp av Spårvägens FF som hade besegrat den dåvarande tabelltvåan FC Bosna som nu ligger på en tredjeplats.

Sagt och gjort. Denna gyllene möjlighet tog man tillvara och trots ett underläge på 1-3 i paus så blev det seger med 9-4, och därmed är Söder Futsal klara för SFL-kvalet med tre omgångar kvar av serien. Säsongen 2016/17 spelade Söder Futsal i SFL.

Matchfakta

Division 1 Norra Svealand

Söder Futsal – IF Tunabro 9-4 (1-3)

Målen, Söder: Petar Peric 4, Elias Ländin Sjöblom 2, Romario Navarro, Srecko Baic, Ihab Kahssay

Målen, Tunabro: Qayssar Badal 2, Fredrik Lamell, Ishak Abika

LÄS ÄVEN: Före detta Hammarbyspelare återvänder till SFL

LÄS ÄVEN: SFL-klubbar rustar inför slutspurten

LÄS ÄVEN: Nykomlingar åker ur Division 1

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img