Division 1: Linköping får rätt i sin överklagan

På Lördag kan Division 1 Östra Götaland avgöras till Linköping Futsal SK:s fördel, detta efter att ha fått ett tidigare resultat ändrat.

I seriens nionde omgången som spelades i mitten av december visade Ektorp FK ett stort styrkebesked när de på hemmaplan besegrade serieledarna Linköping Futsal SK med 12-5.

Efter matchen valde serieledarna att överklaga matchen då de ansåg att Ektorp hade en ogiltig spelare i laguppställning och nu en månad efter matchen så står det klart att Linköping får rätt i sin överklagan. Disciplinnämnden på Svenska Fotbollsförbundet väljer att gå på Linköpings linje i frågan och slutresultat är numera 3-0 till dem.

– ”Efter en framgångsrik överklagan tilldelas laget sina välförtjänta 3 poäng enligt regelboken. Nu siktar laget mot framtiden och arbetar ödmjukt för att säkra seriesegern. Med en ledning på 7 poäng före andraplatsen Ektorp och tre omgångar kvar, är framgången inom räckhåll” skriver Linköping på sina sociala medier som en följd av beslutet.

I och med detta så leder Linköping Division 1 Östra Götaland med 7 poäng ner till Ektorp med tre omgångar kvar av serien. På lördag serien avgöras då dem åker till Skaraborg för en bortamatch mot Vara SK. Dagen efter spelar Ektorp bortamatch mot Futsal Klubb Eskilstuna.

LÄS ÄVEN: Ektorp vann toppmötet över Linköping

LÄS ÄVEN: Linköping överklagar förlusten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img