Efter Örebros dominans – SFL får en ny seriesegrare

Dem tre senaste säsongerna har Örebro SK Futsal slutat högst upp i tabellen i Svenska Futsalligan, men nu är det klart att ett nytt lag kommer att vinna grundserien i SFL. Idag avgörs det när den sista serieomgången spelas!

ÖSK Futsal som har stått som seriesegrare de tre senaste åren samt vunnit två SM-guld och ett silver kommer denna säsong att sluta femma i serien. Istället så står seriesegern mellan Uddevalla FC och Skoftebyns IF.

MISSA INTE: Nytt kontrakt eller degradering? idag avgörs det!

Serieledaren Uddevalla FC vann SFL säsongen 2018/19 då ligan spelades som en rak serie utan slutspel. Det var senaste gången som Uddevalla både vann en serie och SM-guld. Inför den sista omgången så ligger dem etta med 55 inspelade poäng samt en målskillnad på 154-43.

Hemma i Agnebergshallen så väntar tebelltrean Hammarby IF som i sin tur vill försvara sin tredjeplats mot Borås AIK som jagar den. Skulle Hammarby förlora samtidigt som Borås vinner så byter lagen plats med varandra då Borås har bättre målskillnad.

Främste konkurrenten om seriesegern är tabelltvåan Skoftebyns IF som under en period ledde serien. Laget från Trollhättan har just nu 53 poäng och en målskillnad på 120-74. I den sista omgången så blir det en resa till Småland där Kalmar United FK står för motståndet.

Kalmar kommer att sluta på plats nio oavsett hur matchen slutar. Skulle Skoftebyn vinna grundserien så lir detta första gången någonsin som de lyckas med bedriften.

Respektive match spelas klockan 16.00.

LÄS ÄVEN: Så slutade SFL-kvalet

LÄS ÄVEN: Linköping klart för SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img