Jumbon gjorde serieledarna nervösa i uddamålsseger

I Rådahallen, Mellerud fick publiken se 13 mål. Toppen mötte botten när nästjumbon FC Mellerud tog mot serieledarna IFK Uddevalla.

Och det var gästerna som började bäst, två tidiga mål satte prägeln på matchen. Men FCM, i stort poängbehov, kom snabbt tillbaka. Precis före paus var det utjämnat, men med fyra sekunder kvar kunde IFK ta ledningen på nytt lagom till halvlekspausen.

Lika många sekunder när denna var slut, kom Uddevallas 4-2. Klockan hade knappt dragit igång innan Jihab Nashabat gjorde mål. Därefter drog semifinalklara IFK till 6-2. Mellerud kunde knappa in, med vassa målskytten Kreshnik Bytyqi tillbaka efter skada. Han fick även göra mål i comebacken, med 5-7 målet.

Med knappt 2 minuter kvar av slutet kom 6-7 och jumbon var nära att sno en poäng. Men Uddevalla visade styrka och kunde hålla emot, mycket tack vare tre mål från Hector Maravilla.

I och med segern är laget nu klart för slutspel, tillsammans med Borås AIK, som vann tidigare idag mot regerande mästarna.