Nykomlingarna stod emot i 30 minuter

FC Mellerud tog emot Skoftebyns IF, på hemmaplan borta. Ja det kan vara förvirrande, men när gårdagens derby spelades i Älvshögsborg i Trollhättan så valde Mellerud att spela matchen i den betydligt större arenan är hemmaborgen Rådahallen i Mellerud, allt för att kunna dra så mycket publik som möjligt.

Men Skoftebyn, som tog säsongens första seger i förra omgången, var favoriter i matchen. Detta visade man prov på när Shefqet Hajdini, som förlängt med klubben, spräckte nollan efter tre minuter inför nästan 400 åskådare.

Mellerud kom ikapp genom Valon Gashi, men matchen hann svänga två gånger inom loppet av tre minuter. Anton Snibb, ny för i år i FC Mellerud,  satte 2-2 i slutet av den första halvleken.

Den andra halvleken blev dock Skoftebyns, som spelade borta på sin hemmaplan. Carl Lext tog tilblaka ledningen för Skoftebyn för tredje gången i mitten av andra och när Daniel Andersson passade fram till Agon Beqiri för 4-2 så var matchen avgjord.

Jonas Emanuelssons 5-2 på straff i slutminuten var bara pricket över i:et för Skoftebyn som ser ut att ha hittat formen, efter ”Oraklets” känga förra veckan.

Matchfakta:

SFL Södra

FC Mellerud – Skoftebyns IF 2-5 (2-2)

Målskyttar, Mellerud: Valon Gashi, Anton Snibb

Målskyttar, Skoftebyn: Shefqet Hajdini, Carl Lext, Agon Beqiri, Jonas Emanuelsson 2

LÄS ÄVEN: Futsalmagasinets TV-intervju med Mathias Eteus

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img