Charbel efter krysset: ”Vi borde utnyttjat våra lägen”

Sverige fick bara 2-2 mot Danmark i den första matchen i Nordic Cup. Förbundskapten Charbel Abraham var märkbart besviken över den insamlade poängen:

Jag hade velat vinna denna matchen, vi förtjänade det sett till hur många chanser vi skapade i matchen.

Sverige var det bättre laget i den första halvleken och tog också ledningen.

Första halvlek var riktigt bra, vi skapade mycket och hade bra rörelse på planen. Men när vi drog på oss den femte frisparken tvingades vi spela lugnare och dra ner på pressen. Vilket påverkade vårt försvarsspel som innan dess varit riktigt bra. Väldigt synd, vi borde utnyttjat lägena mer som vi hade i början, berättar Charbel och fortsätter:

– I andra perioden blev det att vi rullade boll framför deras försvar, men i vissa perioder funkade vårt spel bättre. Kan väll säga att andra halvleken bara var okej från vår sida, sa förbundskaptenen som hade stora förväntningar inför turneringen.

På fredag ställs Sverige mot Finland, som är favoriter i Nordic Cup och vann dagens tidiga match mot Norge med 4-0.

– Till matchen mot Finland tar vi med oss försvarsspelet från den första halvleken, för det kommer vi behöva. Vi måste vara trygga med bollen och hitta vårt spel.

– Många i laget gjorde det bra, men Stefan gjorde två mål. Han var ju inte med förra samlingen, så extra kul för honom, sa han om tvåmålskytten Stefan Ostojic, som även gjorde mål för sitt Falcao i söndags.

Samtidigt tyckte Abraham att matchtiden inte var den bästa, men förstår att TV4 styr det. Dock ska de ha beröm för en proffsig sändning i TV4-sport.

LÄS ÄVEN: Futsaloraklet hyllar Kristian Legiec och sågar Örebro

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img