Örebro ser fram emot viktig helg: ”Sex poäng är det enda som räknas”

Örebro SK var av de allra flesta tippade som slutsegrare i SFL Norra. Men efter fem spelade matcher ligger laget tre poäng bakom serieledande Örebro FC, visserligen med en match mindre spelad.

Men kanske har pressen tagit ut sin rätt. Säsongen som hittills hunnit avverkas har varit allt annat än problemfri för laget.

För några veckor sedan sparkades tränaren Leif Järnqvist efter den svajiga säsongsinledningen, och ersatte gjorde Mikko Seppälä.

Och nyligen lämnade stormålskytten Senad Berisha – för lokalrivalen Örebro FC – efter bråk i klubben.

Men ordföranden Johan Ivhall menar på att det råder harmoni i truppen, och att laget är laddat inför de två matcherna under helgen. Den första är redan under fredagskvällen mot Norrköping.

– Det känns bra. Vi har alla spelare tillgängliga vilket är väldigt skönt, säger han till Futsalmagasinet.

Hur har det fungerat med Seppälä vid rodret hittills?

– Jag tycker att han har gjort det riktigt bra under den korta tiden han har varit här. Spelsättet kommer att förändras lite, och det såg man redan mot Nacka. Men sådant tar tid, och därför får det gå sakta men säkert, säger Ivhall som är laddad för helgens matcher:

– Jag är inte det minsta nervös. Det viktiga är sex poäng nu i helgen, vad slutresultatet blir bryr jag mig inte om. Jag är övertygad om att när serien är slut kommer vi att ligga topp två.

Örebro SK gjorde så sent som i veckan klart med en ny spelare, Lukman Mourad. Han kommer med största sannolikhet göra debut under söndagen i hemmamötet med Täfteå.

– Han har sett okej ut, men behöver komma in i futsalen lite mer. Kommer absolut kunna bli en frisk fläkt i det här laget, så det ska bli spännande att se.

ÖSK möter under fredagskvällen Norrköping på bortaplan. Den matchen startar 19.30. På söndag spelar de hemma mot Täfteå IK klockan 11.00.

LÄS ÄVEN: Publikfiasko i Skövde, skriver Futsaloraklet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img