Hett derby när lillebror tog emot storebror


Vädret var som det brukar vara i Göteborg såhär i vintertid nämligen grådassigt. Det skulle dock visa sig att temperaturen i Torslandahallen denna lördagskväll snarare skulle påminna om medelhavet. När klockan slog 19.00 stod två riktigt hungriga lag redo för spel i Göteborgsderbyt.

Torslanda IK Futsal tog emot rivalerna IFK Göteborg Futsal och både på plan och läktaren var klimatet minst sagt hett. Göteborgssupportrarna som hade hittat ut på Hisingen skulle visa sig vara i minioritet på läktaren sett till antal men i majoritet vad gäller stämning och sång. Torslandafansen försökte hänga med i Sektion Tritons tempo och redan innan matchen skulle man visa vilka som ville vinna matchen på läktaren. Blåvittklacken hade förberett ett tifo där de slängde in dasspapper färgade i blått och vitt och visade på att det finns engagemang och passion trots att sporten futsal inte är så etablerad i Sverige än.

Matchen då? Jo, inledningsvis i första halvleken visade båda lagen på bra defensiv och två duktiga målvakter i Christopher Solberg och Andreas Bertilsson. Blåvitt med sitt karakteristiska höga pressspel medan Torslanda valde att backa hem i större grad. Båda lagen verkade känna lite på varandra och byta chanser men kom inte till några riktiga lägen.

Det skulle ta en halvtidsvila och mycket snack från Nicklas Asp, respektive Fredrik Augustin innan båda lagen började gå allt mer offensivt. Mycket av de kreativa i Torslanda gick igenom Victor Edvardsen, som har en historia i Blåvitts Akademi vilket han också blev påmind av sina forna supportar. Slitstark, teknisk och dessutom skottvillig är nämnde Edvardsen som är ny inom futsalen. Fortsätter han som han gör blir han defintivt något för landslagstränare Abraham att hålla utkik efter.

Det skulle dock till ett monsterskott av Haidar Bejan för att matchen riktigt skulle komma igång. Bejan fick läget nästan vid halva plan och drämde till en ordentlig vänsterdoja bakom en chanslös Bertilsson i målet.

Även om målet gav mycket energi till IFK skulle Torslanda vara det laget som tog kommandot direkt efter avspark och man kvitterar inom en minut av Victor Edvardsen.

Givetvis ville man inte vara sämre i Blåvitt utan en minut efter det får man ett läge med en inspark högt upp på offensiv planhalva där Adam Stefanson ”screenar” Bertilsson i målet ordentligt och Anton Lundqvist kan sätta dit tvåan för kamraterna. Bertilsson, givetvis missnöjd med att inte få med sig en frispark.

När man ändå hade börjat göra mål tätt inpå varandra så ville man inte sluta och Emilio Rossi fick en minut efter Lundqvist ledningsmål en riktig kalasträff där han skjuter med sin vänster rakt upp i Bertilssons högra kryss. Ett riktigt klassmål och Bertilsson chanslös.

Publiken riktigt lev sig in, hela hallen verkade gunga och stämningen var på topp. Anton Lundqvist får efter en tilltrasslad situation sitt andra gula kort vilket resulterar i en utvisning och två minuter för Blåvitt med en man mindre vilket bjuder in Torslanda åter igen i matchen.

Man skulle från Torslandas sida visa sin trogna publik åter igen att man är ett lag att räkna med och Edvardsen kunde efter en underbar frispelning, från ena sidan till den andra av Hampus Furublad, sätta in bollen i öppen kasse. Det var defintivt match och spelet riktigt intensivt.

Och givetvis efter skulle man fortsätta att replikera snabbt när man ändå höll på, Adam Stefansson punkterar matchen med sitt 2-4 mål vilket också blir slutresultatet.

Härlig stämning på både plan och läktare alltså när Torslanda tog emot IFK Göteborg och detta derby var verkligen sebart. IFK Göteborg visar dock sin erfarenhet här och är lite vassare och vinner rättvist.

Värt att notera är de båda målvakterna som för dagen fick släppa in sex mål totalt men spelade riktigt bra. Bertilsson fick i slutet av matchen göra två riktigt fina parader och visade att han verkligen vill ta fajten mot Robin Armandt, Christopher Solberg och Marcus Gerd som dominerat målvaktssidan i landslaget.

Matchfakta:

SFL Södra

Torslanda IK Futsal – IFK Göteborg Futsal 2-4 (0-0)

Målskyttar, Torslanda: Victor Edvardsen (2)

Målskyttar, Göteborg: Haidar Bejan, Anton Lundqvist, Emilio Rossi, Adam Stefanson

LÄS OCKSÅ: ”Nej Chekroun, jag är ingen spion.”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img