Berisha om segern över förra klubben: ”Jag gav tillbaka”

Det har hänt en hel del den senaste tiden runt Örebro-klubbarna ÖSK Futsal och Örebro FC.

Bland annat har spelaren Senad Berisha lämnat ÖSK för just ÖFC, och det efter en incident med sin numera gamla klubb.

Under onsdagskvällen möttes de båda klubbarna i ett, möjligen lite extra, hett derby. I det förra derbyt segrade ÖFC – och så även den här gången. Slutresultatet skrevs till 1-0, och segerskytt blev just Berisha.

– Det så mycket glädje. Otroligt skön seger över ÖSK. Allt jag har gjort för ÖSK Futsal, visade jag ÖSK Futsal. Jag gav tillbaka, kan man säga.

Ja, det blev en minst sagt annorlunda händelse när Berisha till slut valde att lämna för kunkurrenten ÖFC. Där har han dock öppnat strålande, och framför allt målmässigt. Nu har han lagt tiden i ÖSK bakom sig.

– Jag är nöjd med tiden jag hade där. Jag gav verkligen allt och kunde nog även ge lite mer. Men sen var det lite tråkiga beslut och det förstörde för laget. Men nu är jag i Örebro FC. Allt känns bra och det är bara att fortsätta som jag har gjort innan under Spartak-tiden och tiden jag hade i ÖSK. Nu vill jag bara hjälpa min nya klubb.

Vad tyckte du om matchen mot ÖSK?

– Jag tycker att det är vi som har kontroll över hela matchen. Det är vi som skapar målchanserna. Jag hade även en lobb som träffade ribban. Vi äger hela matchen och krigar verkligen bra ihop hela vägen. Vi är mycket vassare och det sa jag innan. Skönt med tre poäng och att ÖSK är sex poäng bakom oss. Det kan inte bli mycket bättre.

Är det några hard feelings mellan dig och dina forna lagkamrater?

– Nej då, inget sånt. De önskade mig all lycka. Efter matchen så kom några spelare fram till mig och sa att ”det förtjänar du” och att ”du har bevisat ÖSK att det som är gjort var fel”.

Berisha blev alltså stor hjälte med sitt mål strax innan paus, men ett lite för vilt firande av matchens enda mål renderade i ett gult kort.

– Jag hoppade och gjorde målgest och så stod ÖSK:s tränare vid mig. Det var inget mot honom eller så. Jag va bara glad att bollen gick in i mål.

Nu toppar Örebro FC serien, och Berisha ser inget hinder för klubben att fortsätta vinna matcher.

– Vi kan gå jättelångt. Det krävs hårt arbete, och att vi tar en match i taget först. Men jag tror på oss och vi kan nå hela vägen. Vi är bäst i stan och vi har mer att bevisa.

LÄS ÄVEN: Futsaloraklet: Håller SFL hög klass?

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img