Beqiri krossade Blåvitts slutspelsdrömmar

Efter en derbyseger mot Torslanda och förlust mot jumbon FC Mellerud var förväntningarna givetvis stora på att IFK Göteborg Futsal skulle skåpa till Skoftebyn hemma i Lisebergshallen för att hoppet om slutspel skulle leva kvar. Skoftebyn å andra sidan som låg sexa ville utöka sin marginal för att slippa hotet om att kvala kvar i SFL Södra.

För att vara klockan ett på en lördag hade ändå en del hittat till Lisebergshallen, kanske hade de tagit fel på den och Jul på Liseberg men faktum var att det fanns en stor förväntan på att Blåvitt skulle gå för tre starka poäng mot Skoftebyn.

Skoftebynbekanta Anton Lundqvist fick inledningsvis väldigt mycket speltid i sitt Blåvitt men kom inte till något vidare farligt avslutsläge. Däremot var det en del tuffa bataljer mot hans forna lagkamrater.

Lundqvist skulle också vara inblandad i det första målet, dessvärre Skoftebyns, när Nicklas Asp försöker nå honom men Agon Beqiri bryter och kommer i en hejdundrande fart för att leverera en underbar macka till Kristoffer Andersson som glidtacklar in ettan för Trollhätte-gänget.

Ett chockat Blåvitt försökte vara kreativa, visa att de var regerande mästare men Lundqvist lät Beqiri gå förbi honom ytterligare en gång och visade på en bländande teknik när han skickade upp Solberg på läktaren genom en fin dragning och sätter två noll till Skoftebyn.

Man kan tänka sig att Blåvitt skulle vakna till nu men ack, istället får Beqiri, vem annars, åter igen bollen efter en inspark och friställer Daniel Andersson efter att passningen gått igenom hela Blåvittförsvaret och Solberg står där helt chanslös.

Halvlek och relativt tyst på läktaren. De flesta hade förväntat sig en målsnål match men istället stod det alltså tre till Skoftebyn och noll till IFK Göteborg när publiken började köa för att köpa en varmkorv och tagga upp för andra halvlek.

Åter igen fanns det hopp om att Blåvitt skulle vakna, efter en säkerligen inte så rolig halvtidsvila där tränare Anders Magnusson säkert sade ett par väl valda men åter igen skulle det visa sig att Beqiri var i ett annat Universum idag.

Agon Beqiri får bollen och slår åter igen en passning genom hela Blåvittförsvaret och brorsa Arlind kan enkelt placera in bollen mot ett väldigt undrande försvar. Vad i hela hände? Korven verkade inte bara locka publiken i halvtid utan också Blåvittspelarna i början av andra halvlek.

Kanske var det den där korven som fick Göteborgsspelarna att vakna till, för efter en frispark där målvakt Eric Broman står halvvägs till andra sidan, beredd på en sidledspass, uppmärksammar Chekroun att halva målet är ledigt och pangar på ordentligt, man hade reducerat till ett fyra.

Blåvitt väljer att ta timeout och trycka upp målvakt Christopher Solberg i anfallet och det skulle visa sig vara ett genidrag när blåvittmålvakten blir lite pressad och spelar över bollen till Chekroun som åter igen visar sin fina vänsterfot och sätter två fyra.

Det verkade som att det nu var Skoftebyn som stod på hälarna och inte riktigt visste vad som hände och det skulle visa sig åter igen när Kristoffer Melin får en knuff i ryggen på egen planhalva. Han får med sig frisparken och säger inget direkt utan springer upp centralt i banan, får bollen från Adam Stefanson och pangar upp den rakt upp i nättaket.

Var IFK Göteborg på väg att vända matchen? Hade man nu vittring på en seger kanske? Skulle man kunna haka på Uddevalla och Borås i toppen?

Kamraterna tryckte på för att kvittera, Solberg fick springa ordentligt för att fylla på i anfallen. Efter ett anfall som rinner ut i sanden får Eric Broman en tillbakapass och känner sig manad att rensa. Bollen går mot en Skoftebynspelare och Solberg rusar ut för att brösta ner bollen. Han lyckas med manövern men dessvärre går bollen till mannen, myten, legenden i matchen, Agon Beqiri som chippar in bollen från halva plan. Bollen går över Solberg och även förbi två IFK-spelare och de snygga futsalmålen verkade hagla in likt lönen försvinner en lönehelg.

Man kanske hade gett upp i IFK men tryckte fortfarande på, Solberg fyllde på och Jesper Thorsell slängde sig hit, han slängde sig dit, täckte pass där, skott där. Man klarar av att neutralisera kamraterna där bland annat Dan Mönell får öppet mål men skjuter över och utanför. Istället skall Kenan Mehovic få en boll att jobba på, med Nicklas Asp hårt i ryggen.

Han trycker ifrån, skapar lite tid åt sig själv och klipper till i högra stolproten. Nämnde Mehovic skulle efter det ta bollen från en lite för mycket kladdande joker-Solberg och friställa Gustaf Rådström som gör matchens enklaste mål när han i princip springer in bollen i det öppna målet.

En minst sagt händelserik match och klockan började ticka ner mot noll men Chekroun var absolut inte nöjd. Efter en pass av Dan Mönell med två sekunder kvar trycker han in bollen som förkunnar hans hattrick, en klen tröst i en match där Skoftebyn var hetare på gröten.

Det känns som att slutspelet är långt borta för IFK Göteborg…

Matchfakta:

SFL Södra

IFK Göteborg Futsal – Skoftebyns IF 4-7 (0-3)

Målskyttar, IFK Göteborg: Simon Chekroun (3), Kristoffer Melin

Målskyttar, Skoftebyns IF: Kristoffer Andersson, Daniel Andersson, Agon Beqiri (2), Arlind Beqiri, Kenan Mehovic, Gustaf Rådström

LÄS OCKSÅ: Jumbo slog regerande mästarna

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img