Solberg efter nya förlusten: ”Känns bedrövligt”

IFK Göteborg Futsal hade återigen många förväntningar på sig inför årets säsong av SFL. Under SFL:s tvååriga historia har laget nämligen vunnit guld båda gångerna, dock som Göteborg FC det första året.

Därför var det inte helt konstigt höga förväntningar på laget, som dock har tappat ett par tunga namn. Bland annat tränaren Lars Ternström och målskytten Mathias Etéus.

Men under lördagens match mot Skoftebyn kom storlagets tredje förlust – och man har med en match mer spelad nu hela sju poäng upp till serieledaren Borås AIK.

– Självklart känns det bedrövligt. Vi blir otroligt straffade för våra misstag i första halvlek och får en riktigt tung uppförsbacke inför andra halvlek och tyvärr var den för brant, berättar lagets målvakt Christopher Solberg till Futsalmagasinet.

Solberg satt länge kvar vid sitt mål efter matchen och var helt förståeligt väldigt nedstämd.

– Det var verkligen inga glada miner efter matchen.

Vad är det som gör att resultaten går emot er? Har ert spel från tidigare år försämrats?

– Dels har andra lag tagit större kliv i sin utveckling. Dels har vi haft lite mer ”stolpe ut” i år. Flera matcher har vi spelat bra men inte fått utdelning för det. Jag tror att lag har lärt sig mer att försvara mot vårt spel, säger han och fortsätter:

– Sen får man inte glömma att vi försöker sträva efter att vara ledande inom futsalen och försöker implementera ett nytt försvarsspel i år vilket gör att vi blir lite mer sårbara kanske. Man måste vilja utveckla sitt spel och sporten för att vi i Sverige ska ta ytterligare kliv.

Många poäng upp till slutspelsplatserna just nu, och mot alla odds kan Blåvitt alltså för första gången missa slutspelet.

– Tabellen talar sitt tydliga språk att det ser riktigt, riktigt mörkt ut. Vi behöver mycket hjälp från andra lag samt att vi nog måste vinna alla matcher. Samtidigt spelar vi i en väldigt jämn serie där alla kan slå alla, så visst finns det en liten liten strimma hopp kvar.

IFK Göteborg har nu spelat färdigt för i år. Nästa match är borta mot Malmö City den 7 januari.

LÄS ÄVEN: Hett derby slutade oavgjort

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img