Oraklet summerar och kikar in i spåkulan

Svenska mästare blev som vanligt IFK Göteborg före IFK Uddevalla i en riktig futsalfest med mycket publik och fantastisk futsal. Detta i en final som hade allt, utom möjligen en vinst för hemmalaget Uddevalla. Förra säsongen blev för övrigt som väntat i båda serierna, möjligen att SFL Norra var avgjord lite väl tidigt.

Nuvarande säsong

Säsongen 2016-2017 har också bjudit på mycket gott. Vilken mediebevakning och vilket drag det varit kring matcherna. Men mycket fokus har legat på domarna och skandaler av allehanda slag.

Det finns positiva överraskningar som Borås AIK och att Örebro FC har äntligen fått till det. Det ser ut som de är på väg till sitt första slutspel, efter att två år i rad hamnat på en 3:e plats. Även Örebro SKs intåg har också gett nytt medieutrymme, ömsom vin, ömsom vatten. Men all publicitet är bra publicitet för svensk futsal.

Besvikelsen har nog främst varit IFK Göteborg som missar, inte bara SM-guld, utan även slutspel. Skoftebyn siktade högt och kan mycket väl komma 3:a, men bättre än så blir det tyvärr inte. I norr skulle ÖSK redan ha vunnit serien, men ligger 4:a. De har dock slutspels platsen inom räckhåll, även om jag har svårt att se hur dom ska nå den.

Men vad händer 2017?

Jo, vi har nya Svenska Mästare i IFK Uddevalla och vi kommer har 3 stycken nya SFL-lag i Djurgården IF, Hammarby IF, Lidköping United. Detta kommer öka publiksnittet med massor och TV4-koncernen kommer sända sin första SFL-match.

Även Örebros publikrekord kommer ryka och Falcao kommer att börja förhandla med AIK, annars kommer klubben bli en före detta storklubb, med gott hjärta i Botkyrka.Där oraklet själv för övrigt har sina rötter.

Ha nu ett riktigt skönt nyår och missa inte min Örebro-special som kommer ut i nyårshelgen.

Futsaloraklet

LÄS ÄVEN: Uddevalla visade mästartakter, när Torslanda nollades

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img