Coach Öder om SM-slutspelet: ”Vi har där att göra”

Åsebro/Brålanda, från Dalsland, kom trea i Nordvästra Götaland efter IK Gauthiod från Grästorp. Men i tisdags kom beskedet: Åsebro/Brålanda tar sig vidare till SM-slutspel på poängsnitt.

– Vi hade räknat lite på det innan och var ganska säkra på att vi skulle kvalificera oss. Men det är alltid skönt att få det bekräftat, säger damernas futsaltränare tränare Glenn Öder.

Tre poäng efter ettan och tvåan visar att laget inte var utspelade i det regionala seriespelet. Nu väntar det tuffare motstånd mot Sveriges bästa damlag. Men Öder räds inte, utan ser fram emot utmaningen.

Vi är helt klart med, det här blir en utmaning. Men vi känner att vi har där att göra, vi har aldrig varit utspelade i seriespelet. Sen är det slarv i matchen mot Skoghall som avgör den, medans Gauthiod var det klart bästa laget i vår serie, berättar tränaren som innan säsongen trodde på tuffare motstånd i serien.

Från Åsebros serie var det hela fyra lag som gick vidare till slutspel. Även fjärdeplacerade Skövde Kvinnliga IK gick vidare som sista lag.

LÄS ÄVEN: Intervju med förbundskapten Charbel, efter den omtalade truppen till EM-kvalet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img