Motorsågen tas fram – när Norrlandsfönstret stängs

I dag kommer motorsågen fram och det svider i mitt hjärta att behöva konstatera att Norrlandsfönstret kommer stängas i år.

Det är otroligt jämt i botten, men i södra serien kommer nog Skövde hoppa av SFL-tåget och återigen börja om i division 1, denna gång utan megastjärnan Sargon Abraham. Det är någonting i Skövde och med Futsal där de senaste åren som inte är bra, vad vet jag inte.

Men vilka som får kvala i den södra serien står mellan Torslanda och Mellerud. Så länge inget av lagen åker på Djurgården i kvalet, så tror jag de kan sitta säkert i båten även under ett kval.

I Norr så ser det tyvärr ut som Västerbotten mister sitt SFL-lag och det är inte bra för Svensk Futsal. Täfteå ligger på en sjätteplats med tio poäng, precis före Söder och en poäng efter Linköping. Linköping som jag sa var borta för länge sedan har hittat nytt liv.

Söder och Linköping har varandra i sista omgången och där avgörs vilka som får kvala sig kvar. Jag hoppas att det blir Söder som tar sig dit.

Men varför åker då Täfteå ur?

Jo, följande citat är hämtat direkt ur en intervju med Täfteås tränare Henrik Bergdahl:

”Det var nästan en förbannelse att vi ledde med så mycket som vi gjorde. Då kunde de kliva ut och spela sitt 5-mot-4-spel, men det är en del av spelet. Jag gillar inte jokerspel när ett lag backar hem och det andra laget rullar gris.”

Fast det är ju upp till er om du låter dem rulla boll, eller?

”Fast kolla på alla duktiga lag, de spelar fem mot fyra hela tiden. Det är ju helt personligt och vi lägger ingen jätteenergi på 5-mot-4-spel. Att hålla gris är inte vårt spel. Jag skyller inte förlusten på detta, men vi behöver kanske träna mer på detta.”

Och här är problemet: Laget har tre matcher kvar. Örebro FC och Falcao FC som  är seriens två bästa lag på just Jokerspel. De gör det i ledning och underläge. Sedan har dom Örebro SK hemma, ett ÖSK som kan säkra en semifinalplats vid seger i Umeå. Detta talar för att laget åker ur.

Det är inte bra då Täfteå behövs i SFL och risken finns att vi får fem Stockholmslag i Norra serien nästa år. Varav bara ett lag har publik. Så jag hoppas jag har fel.

Men vilka lag går upp?

Jag sa i höstas att Djurgården ser ut som ett SFL-lag och det tror jag fortfarande på. Jag hoppas även på Lidköping och ”Bajen” går upp istället för Söder Futsal.

Nästa blogg från mig, Oraklet, kommer handla om vårt landslag.

LÄS ÄVEN: Intervju med Svenska förbundskaptenen Charbel Abraham

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img