Abraham om avgången: ”Behövs någon annan”

Charbel Abraham kommer inte längre att vara Sveriges förbundskapten i futsal. Det offentliggjorde det svenska fotbollsförbundet under den förra veckan.

Det är tydligt att vi behöver ta nya grepp för att utvecklas ytterligare. För att få till en mer professionell organisation helt enkelt. Egentligen kan man säga att vi mestadels varit självlärda så här långt. Till slut når man en nivå där det är svårt att dela på sig, att kombinera fotboll och futsal på landslagsnivå. Det gäller både spelare och ledare, sa Per Broberg till förbundets hemsida då.

Skaraborgs Allehanda har pratat med Abraham, som säger så här:

– Det blir svårare och svårare att kombinera fotboll och futsal på de här nivåerna. Futsalen behöver ta ytterligare steg och då behöver man ha någon som kan fokusera på det fullt ut.

Kontraktet löper ut i april, och därefter kommer någon annan att ta över den rollen. Vem det blir är ännu oklart.

– Det känns som det är dags att kliva åt sidan och låta någon annan ta över.

Skövde AIK tog han under hösten upp i division 1. Där blir det en fortsättning, och nu kommer han att kunna lägga fullt krut på fotbollen.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Per Broberg, futsalansvarig på förbundet, säger till Skaraborgs Allehanda att de båda parterna skiljs åt på ett väldigt bra sätt.

– Charbel har gjort ett väldigt bra jobb utifrån de förutsättningar som rått. Både han och jag känner att samarbetet har nått så långt som det kunnat och vi är överens om att det här är ett bra läge att sluta för båda parter.

Nu väntar nya utmaningar för det svenska landslaget, som misslyckades med att avancera i EM-kvalet. Men Charbel ser ändå tillbaka på det som några riktigt utvecklande år.

– Vi startade för fem år sedan och har tagit stora kliv. Vi har klättrat på rankingen och har utmanat topplagen i Europa spelmässigt, inte minst i VM-kvalet förra året.

– Det har varit väldigt roligt och lärorikt på alla sätt, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Angelo Vega: ”Vi gör allt för Uddevalla-folket”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img