Mitt sista blogginlägg?

I mitt senaste blogginlägg skrev jag om det dåliga försvarsspelet som utspelade sig i de första semifinalerna där hela 23 mål släpptes in. I helgen släpptes det enbart in elva mål och båda matcherna stod dessutom 0-0 i paus. Bra! Det kanske var någon som lyssnade på mig trots allt?! Finallagen är därmed klara och jag passar på att gratulera IFK Uddevalla och Borås AIK till finalplatsen och önskar båda lagen lycka till i finalen.

I helgen spelades också semifinalerna för damerna. Falcao FC mötte fjolårsvinnaren Lindahl FF där det sistnämnda laget drog det längsta strået genom att vända 3-4 till 5-4 i slutminuterna. I den andra semifinalen spelade fjolårsfyran IFK Göteborg Futsal mot Rynninge IK. IFK Göteborg var storleken större och vann tillslut med hela 7-0. Själv satt jag i sekretariatet och följde matchen från första parkett. En välspelad och rolig futsalmatch där det bjöds på hela sju 10-metersstraffar i andra halvlek.

I och med detta börjar säsongen närma sig sitt slut och på lördag väntar SM-finalerna mellan IFK Göteborg Futsal – Lindahl FF samt IFK Uddevalla – Borås AIK. Dessutom kommer det spelas ett gäng finaler i ungdoms-SM.

Annons: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Nå, ni kanske funderade över min rubrik när ni började läsa? Om så var fallet var det meningen. Jag antar att det inte bara är jag som hört ryktet om att jag skall bli ny förbundskapten nu när Charbel har lämnat över tronen. Skulle så bli fallet förstår ni också att det inte lämpar sig att blogga och uttrycka sina åsikter hejvilt med en sådan post som förbundskapten. Jag är lika spänd som er på att se vem som tar över skutan.

Jag kommer i alla fall ligga i en solstol på stranden i Thailand (eller ligga och sova) när finalerna går av stapeln och vi får se om det inkommer ett samtal efter att finalerna är avgjorda eller inte. Dessutom kan det finnas andra poster som inte lämpar sig med att blogga på Sveriges största mediekanal för futsal.

Nog om det, vi får se vad som händer längre fram. I skrivande stund vill jag bara njuta av min semester och släppa taget om livet en stund.

Såhär gött tänkte jag ha det i Thailand, minst.

Jag tänkte försöka mig på att tippa hur matcherna slutar (med en förhoppning av att det går bättre än tidigare tillfällen).

IFK Uddevalla – Borås AIK = 1

Uddevalla har förlorat en match under säsongen, Borås förlorade den andra semifinalen och var illa ute. Trots detta tror jag det kommer bli en jämn match. Uddevalla är försvarsstarkare medan Borås är bättre framåt. Gör det att matchen slutar med 16 gjorda mål eller tre låter jag vara osagt. Jag tror ändå att det kommer bli tredje gången gillt för Uddevalla. Dem har varit starka flera år i rad och känns som att det är deras tur. Samtidigt har Borås fått in tränaren Petter Florentin från IFK Göteborg och han besitter mycket kunskap och kanske drar han fram ett ess ur rockärmen?

IFK Göteborg Futsal – Lindahl FF = 2

När det kommer till finalen för damerna har givetvis bättre koll på IFK Göteborg än Lindahl FF. Detta gör det svårt att uttala sig egentligen då jag vet vad det ena laget kan men inte det andra. Det jag vet om Lindahl FF är att de vann förra året (ganska övertygande) och har flertalet spelare som spelar i de högre divisionerna på damsidan. IFK Göteborg har utvecklats markant under de två senaste åren men jag tror ändå att Lindahl FF vinner denna säsongen också. Men vem vet vad som händer nästa år?

Med detta sagt önskar jag återigen lagen lycka till i SM-finalerna och må bästa lag vinna.

Det var allt för mig. Väl mött och på återseende?

Mathias Etéus

LÄS ÄVEN: Guldfavoriter

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img