Futsaloraklet: Segervulkanen har sprutat färdigt – nu börjar det på riktigt

Stort, stort grattis IFK Uddevalla till SM-guldet! Utmanaren och favoriten som höll. Superlativen har varit många och även Borås skall hyllas.

Årets bästa lag: IFK Uddevalla
Årets överraskning: Borås
Årets fiasko: IFK Göteborg
Årets publiklag: Örebro SK
Årets snackis: Senad Berisha

Nu har seger-champagnen blivit uppdrucken och den heta lavan från segervulkanen har hunnit svalna något för den här gången.

Den södra serien är bäst igen och har ett bra drag och en bra publik. Men norra serien har fått Hammarby och Djurgårdens IF, vilket antagligen kommer hjälpa till att få mer mediabevakning oavsett hur det går för dessa lag.

Frågan är vad storklubbarna ska göra för att fånga publiken?

Vi hade IFK Göteborg som hade drag och mycket folk och en supporterklack fram till matchen mot GAIS. Sedan försvann draget. Samma sak med Örebro SK, som hade en fin klack i Uddevalla under slutspelet. Där var det sjukt bra drag i premiären mot Söder, Vad hände sedan?

Hammarby hade bra drag under de första matcherna men sedan blev det färre och färre ju längre säsongen gick.

Varför? Hur ska vi göra för att supportrarna ska stanna? Det är ett måste om vi ska ha media med oss enligt mig. Nu har vi chansen med ÖSK, Hammarby och Djurgården i norr som helt kan ta över mediakartan från söderserien.

I söder har vi Skoftebyn och Uddevalla som drar storpublik. Hoppas IFK och Gais kan få fart till nästa säsong. Sedan om Malmö FF slår slag i saken och tar över i Malmö så kan detta bli bra.

De nästkommande tre åren är sjukt viktiga för klubbarna. De lag som är topplag om tre år kommer att vara topplag länge,

Några heta tips inför nästa säsong:

Mathias Etéus kommer ta över som chef i Blåvitt, Malmö FF går in i Malmö City (eller tvärt om), Djurgården går till slutspel och Falcao åker ur. Örebro FC kommer vinna två derbyn. IFK Uddevalla kommer vinna sitt andra SM-guld och Skövde åker ur. Nytt publikrekord i futsal när Hammarby spelar i Globen.

Sist men inte minst, nästa förbundskapten blir en som kommer från samma stad som Glenn. Han är bra, och expert i TV4.

Kom ihåg var ni hörde det först…

Oraklet tackar för sig och så får vi se om vi är med på resan i höst. Jag vill även tacka David Gerd för tålamodet att ha mig med på Futsalmagasinets häftiga resa.

Och för er som jag trampat på tårna: Återigen förlåt!

Futsaloraklet

LÄS ÄVEN: Broberg om nästa förbundskapten: Har ett par kandidater med olika profiler

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img