RYKTE: Notorisk målskytt till Blåvitt

FC Frölunda, som spelade i SFL Södra 2014/2015 och blev sist, har huserat i Division 1 de senaste två säsongerna. I år blev man femma (tredje sist), med fem vinster, sju förluster samt 66-95 (-29) i målskillnad.

Kanske är det inga meriter som sticker ut eller imponerar på någon, men det finns ett stort utropstecken. 22-åriga Oskar Örth vann nämligen skytteligan i divisionen med hela 24 (!) fullträffar. Med 36% av lagets målskytte, vilket i snitt är två per match, verkar hans namn nu ha spridits i staden där alla heter Glenn.

Oskar Örth i röd tröja Foto: FC Frölunda

Enligt Futsalmagasinets källor skall talangen vara aktuell för IFK Göteborg Futsal till nästa säsong. Laget, som nyligen gjorde klart med före detta målskytten Mathias Etéus som föreningsutvecklare, har haft problem med målskyttet under säsongen. Örth skulle ses som en eventuell framtida ersättare till Etéus, som tillsammans med Dan Mönell historiskt sätt varit Göteborgs vassaste målgörare.

Mathias Etéus, nytillträdd Föreningsutvecklare i IFK Göteborg:

– Det är en väldigt intressant spelare som vi definitivt har under uppsikt.

Återstår att se om vi får se Örth i den Blåvita dressen nästa säsong.

LÄS ÄVEN: Ostojic till Bajen?

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img