Örth: ”En klubb som lyft luren”

0

Futsalmagasinet avslöjade tidigare i veckan att det fanns intresse från IFK Göteborg att värva FC Frölundas Oskar Örth. Med 24 mål på en säsong, trots att Frölunda inte gått något vidare i tabellen gör nu att intresse väcks från några klubbar.

Futsalmagasinet kontaktade därför Örth, för att höra hur landet låg med Frölundas målspruta.

Hur har Frölundas säsong varit enligt dig?

– Vi började starkt med 7-1 seger hemma mot ett ungt Skärhamn, andra matchen blev torsk med tvåsiffrigt mot Nol.. Det beskriver vår säsong rätt bra över lag, det gick väldigt mycket upp och ner om man säger så. Vi hade spelare som kom och gick lite hursomhelst och hade inget kontinuerligt lag under säsongen.. Då blir det svårt att vara med och fightas om platserna längst upp!

24 mål på en säsong, vad är framgångsreceptet?

– Vet inte riktigt vad som kan vara framgångsreceptet om jag ska vara ärlig. Jag gillar att skjuta och tryckte in några frisparkar bland annat. Köpte nya skor när jag missade öppet mål i en match (det gick bra igen efter det!). Laget vet att jag älskar att skjuta. Jag har bevisat att jag har ett bra skott på träning, därför fick jag förtroende från både tränaren och spelarna på plan och det resulterade i några mål.

Det står på din twitter att du prioriterar futsalen före fotbollen, stämmer det?

– Ja, det stämmer helt och hållet! Tycker futsalen är mycket roligare.

Det ryktas om att du är aktuell för IFK Göteborg, kommentar?

– Väldigt kul, inte hört något personligen från blåvitt men alltid kul att vara på någons önskelista.

Så många mål på en säsong måste väcka intresse, finns det intresse från andra klubbar?

– Ja, absolut väcker det ett intresse hos andra! Det började faktiskt tidigt under säsongen.. lite lurigt men skoj! Hört ryktas att det ska vara några klubbar, dock bara en klubb som lyft luren och hört av sig till mig.

Skulle du vilja satsa 100% på futsalen för att nå landslaget?

– Alla dagar i veckan! Alla vill väl representera ett landslag?

Främsta egenskaper som futsalspelare?

– Skottet främst! Jag har även en bra passningsfot. Sen är jag ju rätt defensiv av mig trots mina 24 baljor.. Älskar att vinna!

Var är du fem år, futsalmässigt?

– Förhoppningsvis i SFL, kanske utomlands om det går riktigt bra och jag håller mig skadefri. Jag vill inte riktigt tänka så långt fram, tar en säsong i taget mer eller mindre. Vore jättekul att ha gjort någon landskamp för Sverige också!

Vi får väl se var Örth hamnar nästa säsong…

LÄS ÄVEN: Seppälä och Huerta är klara!