KLART: Rutin och talang till Torslanda

0

Torslanda har redan gjort klart med tränare Fredrik Augustin inför nästa säsong. Många inom futsalen har gått på semester eller fokuserar på fotbollen, något som inte verkar gälla för Torslandas tränare.

För att bygga vidare på de ljusglimtar man hade under säsongen har han därför passat på att förlänga kontraktet med tre spelare, samt värvat en ny.

Foto: Tobias BW Granberg

Den första spelaren vars kontrakt förlängs är Andreas Jernarp, 23 år, en av Augustins mest lovordade spelare. Ute är det Torslanda IK som gäller där han spelar vänstermitt/vänsterytter. Jernarp besitter riktigt intressanta futsalegenskaper som trygghet med bollen, teknik, snabbhet samt ett rappt och hårt skott. En balansspelare helt enkelt som fungerar lika bra i offensiven som defensiven. Alltid lika tuff att möta, en spelare som kämpar skoningslöst för sitt lag.

Foto: Tobias BW Granberg

Andreas Bertilsson, 31 år, som numer huserar i Torslanda IK:s fotbollslag där han vaktar kassen förlänger också sitt kontrakt. Han spelade tidigare i Sävedalen i fotbollen men kör nu alltså all in på Torslanda i både futsal och fotboll. Andreas har gjort sig känd för att säga vad han tycker och är en tydlig stämma som kan höras under både träning och match. Bra reflexer som i sina ljusaste stunder gör honom till en väldigt vass målvakt, men som kan förbättra sin lägstanivå.

Foto: Tobias BW Granberg

Den tredje Andréas är också den tredje spelaren som förlänger sitt kontrakt. Denna gången är det Andréas Haglund, 27 år, lillebror till Tobias 32. Andréas är en av de flera som lägger mycket tid på föreningen. Som ungdomsansvarig har han hand om Torslandas talanger, vilket vi har fått stiftat lite bekantskap med. Här har vi en riktig lagspelare som kanske inte har världens teknik men som har en näsa för mål. Åtta mål blev det under säsongen och en massa lojala löpningar.

Foto: Tobias BW Granberg

Nyförvärvet är också en Torslandabekant, nämligen William Lännholm, 21 år. En vänsterfotad vänstermittfältare i fotbollen som skolats om till vänsterback. Lännholm var redan med och provtränade för Torslanda Futsal inför denna säsongen, men åkte på en skada. Här har Fredrik Augustin ytterligare en ung potentiell startspelare som med lite träning och erfarenhet har stora chanser att etablera sig i SFL.

Ja, en stabil stomme som Fredrik Augustin kan bygga vidare på helt enkelt. En stomme som skall fyllas på innan det är dags för nästa säsong.

LÄS ÄVEN: Succétränare förlänger med Bajen