Final Four – Almaty 2017

Nu är det dags för det årliga slutspelet i Europa för futsalklubbar.

Final Four, som det kallas, spelas för andra gången i Kazakstan, och då även i samma stad, Kairat Almaty.

Inter FS (ESP), Kairat Almaty (KAZ), Sporting CP (POR) och de regerande mästarna Ugra Yugorsk (RUS) kommer att spela om titeln som bästa futsalklubb i Europa från och med fredag.

Inter Movistar ses av många som favoriter att vinna hela turneringen. Efter en väldigt bra säsong både i Spanien och Europa är det bara en tidsfråga innan Ricardinho & gänget tar tillbaka sin plats i toppen.

Men det kommer inte att vara enkelt med tanke på att spanjorerna i semifinalen ställs mot de lokala Kairat Almaty inför 12 000 trogna supportrar.

Samtidigt möter de regerande mästarna Ugra Yugorsk Sporting Lissabon som vann grundserien i Portugal för bara ett par veckor sedan efter att ha spelat oavgjort borta mot rivalerna Benfica. Så Sporting har haft ett par veckor på sig att förbereda sig inför slutspelet.

Det kommer att bli väldigt intressant att se alla matcher i detta slutspel och förhoppningsvis kan många inblandade inom svensk futsal följa slutspelet och lära sig ett eller annat från de bästa lagen i Europa just nu.

Ricardinho (Inter), João Matos (Sporting), Divanei (Kairat) och Eder Lima (Ugra) kommer att vara de spelarna att följa noga, men också att få se Marcos Pacheco ”Marcão” (Sporting) och Jesús Herrero (Inter) stå i mål och bjuda på många läckra räddningar ska bli intressant.

Ricardinho. Bild: LNFS

Semifinal

Fredag 28 april

Ugra Yugorsk v Sporting CP (14:00CET)

Inter FS v Kairat Almaty (16:30CET)

Match om tredjepris

Söndag 30:e April (13:00CET)

Final

Söndag 30:e April (15:30CET)

Matcherna kommer att spelas i den nybyggda Almaty Arena som är en hockeyarena från början men som används för andra evenemang liksom boxning, basketboll, volleyboll och futsal.

The Almaty Arena Bild: Nikita Bassov

Läs Även: El café del futsal con Moncada y Melin.

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img