Stockholmslag på värvningsoffensiv

0

Djurgården har tidigare ryktas värva Jesper Blomqvist och Abgar Barsom. Som debutanter i SFL Norra vill man förstärka truppen rejält, i en stad där det är hård konkurrens om spelarna.

Enligt en källa till Futsalmagasinet kommer man göra klart med två spelare under veckan.

Den första skall vara en fotbollsmålvakt som vunnit Skol-SM i Futsal, tillhört Malmö FF och IFK Norrköping samt spelat flera säsonger i Division 2.

Den andra spelaren är en utespelare som beskrivs som avig, en riktig bolltrollare. Stark i kroppen och duktig på att utmana, här får försvararna akta sig för att inte testa på korven i Eriksdalshallen. Han har gjort ett par säsonger i USA senast, men har även meriter från Djurgårdens U21.

Samma källa säger även att Ivar Birgersson, som spelar i IFK Aspudden-Tellus tackat nej till Djurgården. Birgersson spelar fotboll med Aspudden-Tellus som spelar i Division 2 Norra Svealand i år. Under vintern spelade han för samma lag i Stockholm Futsalliga Herr, där han var en notorisk målskytt.

En spelare som legat högst upp på tränare David Bergqvist önskelista i några år skall även öppnat upp för en övergång.

Målvakten David Jesperson som spelade under Berqvist ledning i Kåre har flyttat hem från studier i Göteborg och en comeback i futsalen skall vara på tapeten. Intresse skall finnas från båda parter, men inget är klart.

Lagledningen har varit i kontakt med flera namn för att stärka upp tränarsidan, där bland annat en person med SFL-erfarenhet ryktas vara på tapeten.


En minst sagt spännande händelseutveckling i Djurgården som verkar ha tagit inspiration från fotbollssektionen vad gäller att inte ligga på latsidan med nyförvärv. Förhoppningsvis, med Djurgårdsögon, lyckas man bättre i SFL än vad Djurgården gjort i Allsvenskan än så länge…

LÄS ÄVEN: Flera nyheter inför nästa säsong