Fler matcher och hemmaplansfördel i final

0

Svenska Fotbollsförbundet släppte under torsdagen ett pressmeddelande med information inför nästa säsong.

Nytt för nästa säsong är att kvartsfinaler, där lag 1-4 i SFL båda serier (Söder och Norr) kvalificerar sig. Precis som i semifinalerna är det hemma/borta-möten som gäller. Finalen däremot blir i år en avgörande match där det högst rankade laget får hemmafavör.

– Med kvartsfinalerna blir det fler matcher för de bästa lagen och en större sportslig och organisatorisk utmaning. Med en direkt avgörande match och ett hemmalag kommer vi förhoppningsvis se fullsatta läktare i SM-finalen 2018, säger Per Broberg, futsalansvarig på SvFF till svenskfotboll.se

Lag 7 får fortsatt kvala sig kvar i SFL medan lag 8 åker ur och flyttas ner till Division 1. I Division 1 (sex serier) går seriesegrarna vidare till SFL-kvalet, precis som tidigare medan de som placerar sig sist åker ner till Division 2.

Som Futsalmagasinet kunde avslöja tidigare blir det även ett regionalt ligaspel för damer, vilket gör att man som damlag inte kan delta i DM för att kvalificera sig till SM längre. Sista datum för anmälan till det regionala seriespelet är den 15 augusti.

Väl i slutspel väntar kvartsfinal, semifinal och final, alla i enkelmöten där högst rankade laget får spela på hemmaplan.

Per Broberg till svenskfotboll.se:

– Den regionala futsalligan är ett första steg mot en nationell seriepyramid även på damsidan. Att utveckla vårt nationella seriespel är strategiskt viktigt för våra ambitioner att skapa ett damlandslag framöver, säger Per Broberg.

LÄS ÄVEN: Skilsmässa – efter tre veckor