Iberisk final i UEFA Futsal Cup

Semifinalerna i UEFA futsal cupen spelades idag.

I den första semifinalen möttes de regerande mästarna Ugra Yugorsk de portugisiska giganterna Sporting CP.

Matchen började med ett väldig anfallsvilligt Sporting som satte bra press på Ugra. Med fördelen att ha ”fem utespelare” vid anfallslägen tack vore målvakten Marcãos jokerspel, skapade Sporting ett par vassa chanser som Ugrasförsvaret hanterade galant.

Ugra med en alltid farlig Eder Lima skapade också några målchanser men det var Sporting som dominerade matchen i sin helhet.

Det första målet kom i den andra halvleken efter fyra spelade minuter när Merlin dribblade bort sin markering på den vänstra kanten. Ett hård skott rak mellan benen överlistade Zviad Kupatadze i Ugrasmålet.

Ugra ville svara på Sportings öppningsmål, istället träffade Diogo stolpen innan Sporting satte andra målet för kvällen, med sex minuter kvar i matchen. Caio tar en retur vid egen planhalva, passar bollen djupt mot den högra hörnan till Diogo som sedan lägger bollen in i mitten framför Ugrasmålvakten, så Dieguinho får öppet mål. En chans han inte missar.

Ugras reduceringsmål gjordes av Vladislav Shayakhmetov med mindre än två minuter kvar av matchen. Ett hårt skott från distans tog sig förbi Marcão efter att bollen hade tagit på Caio. En väldigt sen reducering för Ugra som fick uppleva deras första förlust i turneringen efter tolv matcher.

Matchfakta:

UEFA Futsal Cup, Altamy 2017.

Ugra Yugorsk – Sportin CP 1-2 (0-0)

Målskyttar Ugra: Vladislav Shayakhmetov

Målskyttar Sporting: Merlin och Dieguinho

I den andra semifinalen möttes det lokala laget Kairat Altamy Inter FS framför en nästan fullsatt Altamy Arena. 10238 åskådare såg Inter avgöra matchen med bara en minut kvar av matchen, den näst högsta publiksiffran någonsin i UEFA Futsal Cup.

Matchen började bra för Kairat som tog ledningen genom Cabreúva efter fyra spelade minuter. Ricardinho kvitterade matchen i den tolfte minuten efter en soloshow som är värd att se om och om igen.

Den första halvleken slutade med ”hemmalaget” Kairat i ledning efter att Igor avslutade en kontring med fyra minuter kvar att spela i halvleken.

I den andra halvleken var det Inter som dominerade och Kairatspelarna drog på sig många frisparkar vilket gav utdelning för Inter. Redan i minut två i andra halvleken, kunde man kvittera matchen efter en välhanterad straff av Ricardho.

Matchen fortsatte att bjuda på underhållning. Båda lagen spelade för vinst, ingen ville gå till förlängning. Ett väldigt sent mål av lagkaptenen Ortiz med knappa minuten kvar att spela såg till att Inter kunde ta sig till en efterlängtad final, där man ställs mot Sporting CP.

Matchfakta:

UEFA Futsal Cup, Altamy 2017.

Inter FS – Kairat Almaty 3-2 (1-2)

Målskyttar Inter: Ricardinho 2, Ortiz

Målskyttar Kairat: Igor och Cabreúva

LÄS ÄVEN: Uefa Futsal Cupen på djupet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img