Spanska semifinalen levererade

Med brist på svensk futsal erbjuder den spanska ligan underhållning på hög nivå.

En riktig publikfest upplevdes när Barcelona Lassa och El Pozo Murcia spelade den andra matchen i semifinalserien mellan de båda lagen. Den första matchen slutade 3-2 till El Pozo. Detta betydde att Barcelona var tvungen att vinna för att tvinga serien till en tredje och avgörande match.

Matchen började med väldigt högt tempo. Båda lagen gick ”all in” för vinst och ville ta ledningen tidigt i matchen. Både Barcelona och El Pozo satsade på en krävande hög press , med man-man markeringar på motståndarnas planhalva. Redan efter 90 sekunder hade El Pozo tre frisparkar emot sig. Just den tredje frisparken innebar det första målet i matchen. En direkt slagen frispark av Dyego som går förbi muren och mellan benen på målvakten Fabio. 1-0 Barca och tempot i matchen fortsatt på högsta nivån.

Efter sju spelade minuter kom El Pozos kvittering efter en vacker passning av Raul Campos till Andresito mellan Barcas försvar. Ett avslut direkt i krysset och 1-1 i matchen. Båda lagen fortsatte spela högt och aggressiv. Målvakterna var aktiva i matchen och publiken fick valuta för pengarna. Med två minuter kvar i den första halvleken fick Barcelona möjligheten att ta ledningen i matchen från tio meter, efter den sjätte frisparken mot El Pozo. Återigen räddade Fabio i Murciasmålet skottet och matchen lika i paus, 1-1.

Jämn match i den första halvleken med hela 33 skott på mål, 22 målchanser och 19 räddningar från målvakterna.

Den andra halvleken började på samma sätt som den första, med den katalanska truppen på tårna för att snabbt försöka säkerställa ett resultat som tvingar till en tredje avgörande match.

I den första minuten av omstarten skarvar Dyego in ett långt skott av Ferraro med skallen och 2-1 till FC Barcelona Lassa igen. Murcia försökte att reagera, men Barca hade lämnat omklädningsrummet med en vinnande mentalitet och efter 26 minuter kom det tredje målet.

Åter igen på en frispark från distans, där brassen Joao Batista tog fram bössan och bjöd på en kanonkula som Fabio inte kunde stoppa. 3-1 till glädje för hemmapubliken. Barcelona fortsätter att satsa på en offensiv futsal, vilket ökar skillnaden i resultattavlan med ett fjärde mål bara en minut senare tack vare en smart skott av Marc Tolrà nära kanten av straffområdet.

Några minuter senare får vi se en vacker kombination mellan brassarna Dyego och Ferrao, som ger Ferrao möjligheten att sätta spika i kistan. Det femte målet för Barcelona i matchen och Ferraros 33:e för säsongen. El Pozos tränaren bestämde sig för att ta ut Fabio och spela med Bebe som joker, men inte för att försöka reducera i matchen utan för att stoppa blödningen i försvaret genom att ha mycket bollinnehav.

Matchen slutar 5-1 och serien står därmed 1-1 i matcher. Den tredje och avgörande matchen spelas på lördag i Murcia. En match som lovar samma höga tempo och kvalité, med två lag som inte kan spekulera utan går fullt ut för vinst.

LÄS ÄVEN:

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img