Mina tankar om truppen till Uddevalla

Säsongen 2017-2018 har långt ifrån startat för de flesta futsalföreningar runtom i landet. Men det hindrar inte förbundet från att ha ett landslagsläger i mitten av juli. Bakgrunden om vilka spelare och hur många spelare som är uttagna vet ni sedan tidigare så det tänker jag inte gå in på.

Däremot vill jag lyfta upp mina tankar och funderingar kring spelarna som är uttagna. Jag tycker att det är ett sunt resonemang kring truppen vad gäller hur många spelare de tagit ut och hur de tagit ut spelarna till lägret. Att futsal skall vara förstasporten och gå före fotbollen är en självklarhet och bör ha varit så redan från början. Sedan finns det alltid nivåer på hur mycket en spelare prioriterar futsal kontra fotboll. Att spela fotboll och komma loss till ett läger på sommaren är en sak, men att lägga ner fotbollen i september för att köra futsal 100% är en helt annan. För mig skall det vara en självklarhet att spela futsal 100% mellan september och mitten av mars, kanske till och med in i april om det är landskamper och så vidare. Med det sagt vet jag inte om det är så för någon spelare i den uttagna truppen, men det tåls att fundera kring längre fram.

Det är hela elva debutanter där det finns några intressanta namn. Borås AIK bidrar med tre spelare där alla föryngrar truppen vilket jag tycker är jättepositivt, samtidigt som jag vet att alla tre har väldigt goda tekniska egenskaper. Senad Berisha har vi dessutom läst en del om de senaste dagarna där han precis blev klar för ett lag i Thailand. Han gjorde fem mål i semifinalerna mot Borås, visade att han är en målskytt av rang samt att han fortfarande är ung och har mycket att lära framöver.

En spelare jag inte har sett, Almin Masic, har erfarenhet av U17-landskamper i fotboll och av egen erfarenhet har spelare av den kalibern bra utgångsläge att bli väldigt duktiga på futsal. Sedann har vi Miran Abdulrahman Mohammad och Blend Ali Osman som jag aldrig heller har sett tidigare samt Andreas Jernarp som jag egentligen bara minns för den horribla tacklingen mot Daniel Burda i hemmamatchen mot Malmö City, men förhoppningsvis har han lugnat ner sig lite.

Den sista nya utespelaren som är uttagen är Hector Maravilla som jag tycker är väldigt duktig på sin position och har varit en stor bidragande faktor till Uddevallas framgångar de senaste åren. Han är en spelare som hamnar i skymundan men det han gör är otroligt värdefullt för laget han spelar i.

Sedan finns det också några gamla rävar kvar med mycket erfarenhet och kunskap i Asp, Solberg, Rossi, Mönell och Legiec framför allt. Det är viktigt att ha med spelare med rutin och erfarenhet samtidigt som de också givetvis måste visa att de fortfarande håller på nivån som landslaget kräver.

Jag tror och hoppas mycket på den nya förbundskaptensduon och tror att de kan hjälpa svensk futsal att utvecklas på klubbnivå för att sedan ta ännu mer kliv på landslagsnivå.

Avslutningsvis, är det någon som skall upp till Uddevalla på lördagen och kika lite? Hör gärna av er eller leta upp mig på läktaren så kan vi tjöta lite futsal tillsammans!

LÄS ÄVEN: Ternström: ”Varit tydlig med vad som ska gå först”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img