Solberg om vikariatet: ”Det är jättekul”

0

I torsdags samlade Matija Dulvat och Lars Ternström en 20-mannatrupp i Uddevalla för det första landslagslägret under duons vingar.

Medan Dulvat och Ternström ledde utespelarna fick Christopher Solberg drilla sig själv och de andra målvakterna i Alli Darwichs (landslagets målvaktstränare) frånvaro, något som verkar ha gått galant.

I El Café Del Futsals livespecial delar Solberg med sig av sina tankar om den tillfälliga tränarrollen:

– Det är jättekul men samtidigt vill jag inte ha för mycket ansvar, då jag vill kunna fokusera på min prestation också. Vi kör det vi alltid har kört och fortsätter att bygga vidare på det. Sen är det mycket grunder med att komma igång med kropparna och lära de nya målvakterna som inte har lika mycket futsalträning som jag och Gerd.

LÄS ÄVEN: ”Futsalens Zlatan” gör målen i landslaget 

När målvaktstränaren Alli Darwich fick lämna återbud så fick Christopher Solberg rycka in som spelande tränare. Foto: Krister Melin

Hur tar man emot en yngre spelare som Felix Nordenfors som kanske är nervös?

– Han är här av en anledning och är utplockad som en av fyra av de bästa i Sverige som ska vara med och lära sig, säger Solberg och fortsätter:

– Man måste tänka på framtiden också. Man får hjälpa honom och förklara syftena med övningarna och hjälpa in han i gruppen.

LÄS ÄVEN: Blend Ali Osman pratar om debuten