Stora förberedelser inför kvalet: ”Väldigt mycket jobb”

0

Så stod det äntligen klart, efter två finalförluster i rad så vann Uddevalla sitt efterlängtade guld. Inte bara detta skulle vara en glädje i hemstaden där fler och fler verkar bli tokiga i futsal. Preliminary Round lades nämligen i staden, efter att representanten från UEFA varit minst sagt imponerad av det tänkta arrangemanget.

Hur går det med förberedelserna då?

Bra, om man frågar Harry Gerd i alla fall. Matcher kommer spelas 23, 24 samt 26 augusti och du kommer antingen köpa en endagsbiljett som ger dig två matcher, eller ett paket för alla dagarna. Under onsdag och torsdag kommer första matcherna spelas 17.00 och de andra matcherna 19.30. Under lördagen är det 14.00 och 16.30 som gäller.

Uddevalla kommer alltid att spela den senare matchen, det vill säga 19.30 på onsdag och torsdag samt 16.30 på lördag.

– Vi ser även ut att få spännande programpunkter i pauserna på IFK:s matcher.

Harry är exalterad för det hela, precis som hela ”bygden” verkar vara. Däremot har han insett att det är väldigt mycket jobb för det hela. Organisationsgruppen består av sex-sju personer som har fullt upp.

– Våra nya matchtröjor har blivit godkända av UEFA! De kommer att presenteras lite längre fram när vi fått ett fysiskt exemplar.

Under UEFA Futsal Cup får endast en sponsor synas på tröjan, vilket gör att Uddevalla kommer få köra med två olika tröjor i år. En som man kör med i Europa samt en i Sverige. Vad kommer då få pryda UEFA-tröjan? Förutom den nya logotypen, kommer Uddevalla Kommun vara tryckt på bröstet.

LÄS ÄVEN: Italienare på gång till Örebro

Det kommer finnas en paketlösning för de som reser längre där hotell är inbakat, men planen är också att sända live. Hur, var, när och så vidare kan inte Harry svara på, utan ber att få återkomma.

Framgången för Uddevalla verkar ha gett ordentlig vind i seglet.

– Att få med våra huvudpartners detta året har gått riktigt bra! Det känns verkligen positivt att vi har ett SM-guld i ryggsäcken.

Man jobbar även på att få tillgång till kafeterian och liknande, så alla besökare kan få sig något gott att käka. Alkohol kommer inte serveras på grund av UEFA:s bestämmelser. Däremot hoppas arrangörerna på futsal i hög klass. Givetvis även ett avancemang till Main Round, men det är en annan historia.

Spelschema:

23 augusti (onsdag)
17.00 Regensburg-Tre Fiori
19.30 IFK Uddevalla-Encamp

24 augusti (torsdag)
17.00 Encamp-Regensburg
19.30 IFK Uddevalla-Tre Fiori

26 augusti (lördag)
14.00 Tre Fiori-Encamp
16.30 Regensburg-IFK Uddevalla

LÄS ÄVEN: Ny tränare till Skövde?