Uddevallas nya tröjor – hiss eller diss?

0

Uddevalla offentliggjorde under torsdagsförmiddagen hur matchstället skall se ut i Uefa Futsal Cup. Detta genom en video ni kan se nedan:

Uefa Futsal Cup-matchtröjorna

Igår kväll dök matchtröjorna till Uefa Futsal Cup upp nytryckta från Olympus. Det innebär förstås att vi vill ge er en titt på hur tröjorna vi kommer att använda exklusivt i Uefa-turneringen 23-26 augusti.

Slået op af IFK Uddevalla Futsal i Torsdag den 10. august 2017

Futsalmagasinet kan dock som första media ge er bilder på hur tröjorna kommer se ut på spelarna. Under gårdagens fotografering i Uddevalla lyckades nämligen en anonym journalist från Futsalmagasinet smyga sig in i Agnebergshallen och ta ett par foton.

Första intrycket

Första intrycket är ganska positivt. Uefas regler gör att man endast får ha en sponsor på tröjan, vilket bidrar till en väldigt ”clean” look. IFK Uddevalla är en kamratförening, så valet av färger överraskar inte. Vitt och blått brukar gälla, där det förstnämnda tydligt dominerar tröjan. Värt att notera är att man i kvalet kommer köra helvitt, det vill säga med vit tröja, vita byxor och vita strumpor. Bortastället blir svart, däremot är designen densamma.

Man har bytt tröjsponsor, från klassiska Nike till Craft. Dessutom syns nya klubbmärket. Till skillnad från förra så känns det som att detta klubbmärket är mer komplett, det är mer ett märke. Däremot tycker jag att bokstäverna i loggan är lite för stora.

Positivt

Om vi skall gå in på det jag tycker är positivt med tröjan är det valet av färger. Som sagt, vitt och blått är klassiska färger som sällan går fel. Avsaknaden av flertalet sponsorer är givetvis också ett stort plus i min bok. Det är inget fel med att ha krage på tröjan, men i detta fallet är jag glad att man inte hade det. Avsaknaden av kragen ger en lite sportigare look, vilket jag tycker är snyggt.

Negativt

Är detta en träningströja eller en matchtröja? Och varför får jag intrycket av att Robert Bagger skall ut på hajk i skogen? Kan det vara för att jag är ovan att se Craft som tröjsponsor. Definitivt, däremot är Crafts logotyp alldeles för stor. Den simpla designen ger också ett intryck att detta snarare är någon ny funktionströja eller underställ istället för matchtröja.

Uddevalla Kommun, vilket är den enda sponsorn förutom Craft, ser inträngd ut. Kanske för att den precis som Uddevalla Futsals logga är rund. Med fördel kunde man kanske skrivit Uddevalla Kommun under för att skapa en bättre helhet. Det känns som att man har tryckt ihop så mycket som möjligt, på en så liten yta som möjligt.

Den tämligen simpla designen är inte heller något som får mitt ”modehjärta” att hoppa över några slag. Tillsammans med vita byxor och vita strumpor blir det tämligen tamt. Jag hade hellre velat att något mer händer på tröjorna än det meningslösa försöket att skapa vita ränder.

Det svarta bortastället kan jag däremot köpa. För att få lite liv i hemmastället hade jag gärna sett att man hade blåa byxor eller strumpor. Kanske skulle man satt efternamn på tröjans rygg?

LÄS ÄVEN: Inget Borås för Uddevalla

Foto: Fotbollsbloggen

Något blått streck eller liten detalj hade man allt kunna få dit, som tröjorna ovan har.

Sedan, den gula målvaktströjan skall vi inte ens gå in på. Det positiva med målvaktströjan är att motståndarna kommer vilja skjuta av Marcus Gerd tröjan. Jag skall tillägga att det även saknas bild på en grön målvaktströja, som däremot är helt okej. Dock undrar jag varför man inte investerade i en röd eller rosa målvaktströja?

Marcus Gerd, du må vara en av de främsta futsalmålvakterna, om inte den främsta, i landet men smak det har du inte!

Robert Bagger och Emilio Rossi. Foto: Tobias BW Granberg

Däremot är Uddevallas träningströjor otroligt snygga. Har man blandat ihop träningströjor och matchtröjor? Varför inte spela i dessa tröjor, med vita shorts och vita strumpor? Eller använda samma design, men byta på färgerna (det vill säga vit tröja med blåa axlar)?

Kanske är det den kaxiga blåa färgen som gör underverk, för dessa tröjor verkar inte alls så lama som de vita är.

Betyg

Uddevallas Uefatröjor får ett av fem BW i betyg. Anledningen att man inte går tomhänta är den vackra organisation man har. Det bärgades till Uefaspel och då fixade man nya tröjor. Det känns som att hela bygden står bakom sitt futsallag, vilket gör att jag räknar med det blod, svett och tårar som ligger bakom arbetet bakom tröjan. Tröjan må vara vit, men egentligen blodstänkt, illaluktande med en eftersmak av lipsill.

Denna tröjan speglar helt enkelt inte det fartfyllda farliga spel Uddevalla har. Istället får man spelarna att framstå som lama. Kanske är det ett knep för att få motståndarna att underskatta dem?

Vi kan med glädje konstatera att Uddevallas spel håller mycket högre kvalité. Frågan är vad ni tycker om Uddevallas tröjor?

LÄS ÄVEN: Skyttekung till Blåvitt