Avgörandet är här – var på plats

Matchernas match. Typ. Uefa futsal cup i Agnebergshallen i Uddevalla hade i alla fall inte kunnat avgöras på ett mycket bättre sätt.

I den sista gruppspelsomgången spelas först den helt ointressanta matchen mellan Encamp och blåbärslaget Tre Fiori. De båda lagen har noll poäng vardera och de spelar helt enkelt om: Ingenting alls. Den matchen spelas 14.00.

Det blir lite utav en uppvärmningsmatch skulle man kunna säga. En förmatch, helt enkelt. Innan ”de stora grabbarna” tar plats.

Klockan 16.30 ska nämligen grupp D avgöras. Tyskarna Regensburg mot hemmalaget IFK Uddevalla. Det är helt öppet, och segraren blir den som avancerar vidare till Main Round. Vilken grej, va? De två bästa lagen ställs nu mot varandra, där vinst betyder avancemang.

Tyskarna har en liten, liten fördel inför den här matchen. Trots ett bra försök av IFK att hämta ikapp målskillnaden mot Tre Fiori lyckades de inte. Regensburg kliver in i dagens match med en bättre målskillnad, och därför kan de avancera på oavgjort. Därmed KRÄVS det en seger av hemmalaget.

Visst, tyskarna har en målmässig fördel, men IFK Uddevalla har hela staden bakom sig. Förhoppningen måste vara att fylla Agnebergshallen till bredden (tyvärr inte i närheten av rekordet från i vintras, då endast sittplatser är tillåtna nu). ALLA ska ta sig till hallen och stötta IFK i det här, oavsett vilken klubb som ligger dig närmast om hjärtat.

Att ha ett svenskt lag som gör bra resultat i Europa gynnar oss alla.

Kan du mot förmodan inte vara på plats, se då till att följa sändningen på www.bohuslaningen.se, där Futsalmagasinets eminente Tobias BW Granberg håller i ställningarna.

IFK kommer att få sätta lapp på luckan i dag, det är jag övertygad om. Så kom dit, och kom i tid. Det här vill du inte missa.

Nu kör vi!

David Gerd
Ansvarig utgivare/chefredaktör

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img