Se upp Uddevalla – här är några spelare att ha koll på

0

Regensburg är laget som grundades 2015 och började i andradivisionen. Redan första året blev det serieseger, och därmed avancemang till högstaligan. Där passade man på att vinna ligan när man ändå höll på, bland annat efter att ha slagit ut Hamburg på straffar i semin.

Hamburg var ju det laget som slog ut IFK Göteborg Futsal förra året i Uefa Futsal Cup, när det var en sekund kvar.

I finalen vann Regensburg övertygande över Hohenstein med 7-4. Säsongen startar i september i Tyskland vilket gör att det, precis som för oss i Sverige, inte är säsong för futsal än. I andraligan har man numera ett andralag för att lufta så många spelare som möjligt. Som grädde på moset har man startat upp ett ungdomslag för 13-åringar.

Däremot är det inget organiserat seriespel för ungdomar i Tyskland just nu.

Highlights från finalen mot Hohenstein nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=luQJQnCgU_Q

För er som inte gjort er allt för bekanta med Regensburg, tänkte jag kort berätta lite om truppen. Större delen av spelarna är Brasilianare, förutom fyra spelare. Endast tolv spelare är uttagna, till skillnad från de flesta som väljer att ta ut 14. Av dessa tolv är två målvakter och tio utespelare.

Reservmålvakten Manuel Döllfelder lär ha det ståtligaste skägget men är tillsammans med Luca Piga de enda tyskarna i laget. Alemao har dubbelt medborgarskap, Italienskt samt Brasilianskt. Sedan har vi Essi som är från Iran. Resten är som sagt Brasilianare, förstemålvakt Raul samt sju utespelare.

Tränare är också lagkapten Lucas Kruel, dock står Fabio Sanhudo De Oliveira som coach under turneringen. Vilket land han är från? Brasilien givetvis!

LÄS ÄVEN: BW berättar hur det fungerar innan han kommenterar

Rolig anekdot, tyskarna blev erbjudna en tysk tolk men tackade nej. Jag förstår varför, spelarna pratar endast portugisiska, spanska och italienska. Andremålvakten Döllfelder verkar vara helt okej på Engelska och Caro, resterande är väldigt svårt för mig som svensk att kommunicera med. Även om jag läst lite spanska, vilket underlättar, blir det svårt att föra en konversation, även om jag kan ”tjuvhöra” lite vad de säger.

Två spelare har funnits med i klubben sedan början, Lucas Kruel och Halison. Alemao, Raul, Döllfelder och Andre tillkom i fjol. Caro, Rafael, Marzuinhus, Gui Fonseca, Essi och Piga har tillkommit i år, där Rafael, Gui Fonseca, Essi och Piga tillkom precis innan turneringen.

En majoritet av spelarna är födda på 90-talet, så det är inte bara en massa avdankade spelare. Yngst är Rafael med nummer åtta, som är född sent 1997. Jag tänkte ta upp ett par spelare som Uddevalla bör se upp med på lördag.

4. Alemao

Tobias BW Granberg och Alemao

Gjort sex mål på två matcher. Får han bollen i straffområdet blir det att åka av, extremt farlig. Gjorde 54 mål och 27 assist på 15 matcher under föregående säsong. Ett snitt på 5,4 poäng per match samt 3,6 mål. Värt att notera är att man under grundspelet i Tyskland spelade 18 matcher och vann alla… Efter hans tidigare insatser kan man tydligt se att det här är en kille som ser, andas och äter futsal. Vilken teknik. Spelförståelse. Oj, det här är futsalgodis när det är som bäst.

6. Gui Fonseca

Skrev på för Regensburg den 15 augusti, alltså för inte ens två veckor sedan. Även han sylvass i straffområdet, han vill man inte ge en millimeter. Får han avlossa sin bössa mot Uddevalla lär Marcus Gerd få det ordentligt svettigt då hans skott inte bara är hårda, utan även välplacerade.

https://youtu.be/dbItEaoEfLM

15. Lucas Kruel

Lagets tränare, lagets lagkapten, lagets hjärna. Är känd för att vara en supertränare för bland annat ett par ganska duktiga spelare, Costa, Rafinha och Thiago ifrån Bayern München. Har spelat i bland annat Australien. Säkrar upp i defensiven men kan även bidra offensivt.

Det som är lite av ett frågetecken för mig i Regensburg är deras målvakt Raul. Han har inte direkt blivit testad under turneringen och släppte i mitt tycke i ett par ”enkla” mål i den tyska finalen. Jag upplever att han tar en del konstiga beslut ibland, bland annat har han rusat ut väldigt långt för att avvärja långa bollar. Lyckas man sätta press på honom tror jag att det kan bli jobbigt. Som det sett ut har Regensburg spenderat den mesta av tiden på motståndarens planhalva.

Sedan, lyckades Tre Fiori göra ett mål på dem, då finns det hopp. Jag skall inte vara alldeles för taskig men herregud vad folk inte kommer komma till Agnebergshallen för att se den första matchen på lördag.

Nu fyller vi Agnebergshallen!

LÄS ÄVEN: Gör som dessa domare – ladda ned vår app