Angelo Vega efter uttåget: ”Det är tufft”

Lördagseftermiddagen i Agnebergshallen var bäddad för en rysare för IFK Uddevalla och hemmapubliken. Det svenska laget var piskade att vinna matchen, då Regensburg inför matchen hade bättre målskillnad. Det skulle dock visa sig att de tyska gästerna var lite starkare, och för andra året i rad är ett svenskt lag utslagen ur UEFA Futsal Cup, av ett tyskt lag.

IFK-tränaren Angelo Vega är naturligtvis besviken med uttåget men ser ljusglimtar från matchen.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och sen i andra halvlek räcker vi inte till. Vi möter ett bra lag. Man ser att de spelar ihop sig väldig bra och man ser att de har spelat ihop väldig länge, säger Vega till Futsalmagasinet efter matchen.

LÄS ÄVEN: Tre Fiori och FC Encamp avslutade med kryss

Han fortsätter:

– Det är tufft. Vi har våra lägen när vi leder med 1-0, att göra 2-0. Sen gör de ett skitmål men samtidigt så kämpar vi på och gör det vi kan med våra förutsättningar. När de gör 3-1 så dör matchen.

Vad tycker du Regensburg gör bra?

– Regensburg är duktiga och de har ett spel som funkar. De vet hur de ska springa, säger Vega som framhåller att tyskarna hade kvitterat även om Uddevalla hade backat hem efter sin ledningen.

– Hade vi valt att backa hem så är jag övertygad att vi hade släppt in ett mål direkt, för vi är inget lag som backar hem och vi spelar vårt spel så får vi se hur långt det räcker.

– Jag är nöjd med killarnas insats, speciellt kämpaglöden. Vi krigar in i det sista, avslutar Vega.

LÄS ÄVEN: Futsalmagasiens app – ett givet val för domarna

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img