Sverige ute efter revansch: ”Gäller att sätta chanserna”

Lördagens möte med Wales var en helt vanlig träningsmatch till synes för det svenska futsallandslaget. Men mycket är nytt, och mycket ska bli bättre. Lördagens match mot Wales var den första för de nya förbundskaptenerna Matija Dulvat och Lars Ternström.

Matchen slutade med en 3-2-förlust, och Lars Ternström har tillsammans med kollegan Matija Dulvat hunnit analysera matchen väl.

– Vi tycker väl att kombinationen av nervositet med första matchen och lite för mycket information i skallen att selektera så blev det inte jättebra allting. Sedan handlade det väldigt mycket om små, små detaljer, och ofta är det bara de små detaljerna som kan förändra det till jättebra, säger Ternström till Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: Hiseni återigen en del av det svenska landslaget

Sverige skapade en hel del målchanser i den första halvleken. Men effektiviteten fanns inte riktigt där.

– Vi var överlag ganska besvikna efter matchen, men när vi har analyserat den efter så är den ganska okej med tanke på att det var första matchen med väldigt mycket nytt.

Ternström berättar att de hade satt upp lite mål för matchen. I försvarsspelet ville de se ett Sverige med hög press, och just presspelet tyckte han föll ut relativt väl.

– Vi glömde bort oss ibland. Vi är inte helt nöjda med försvarsspelet överlag, men presspelet tycker jag var en positiv indikation.

I anfallsspelet ville de spela rätt så enkelt. De ville tidigt hitta upp med bollen till pivoten för att sedan hitta löpningar och alternativ därifrån.

Till söndagens match kommer de att jobba vidare på samma saker, och Ternström tror på en jämn och bra match.

– Det gäller att inte tänka för mycket, utan det är de små detaljerna som måste bli bättre. Om de små sakerna görs lite bättre så såg vi att intentionerna fanns på planen. Och så gäller det att få in revanschlustan i laget, det är en motståndare som ska besegras. Ambitionsnivån är att vinna matchen.

Han avslutar:

– Jag tror att det blir en jämn match igen, sedan gäller det att vi gör mål på våra chanser och att vara skärpta. Jag tror att nervositeten är släppt till idag. Wales är nog på samma nivå, men jag tror att vi är lite bättre i den här matchen.

LÄS ÄVEN: Förbundets ordförande hyllar futsalen


Missa INGENTING från svensk landslagsfutsal – ladda ned Futsalmagasinets app!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img