Svängig match resulterade i Falcaoseger

0
Foto: Tobias BW Granberg

Lördagens första match i Örebro spelades mellan Falcao och Halmstad. Det förstnämnda laget, som tappat flertalet spelare till bland annat Nacka och Hammarby skulle ställa upp med oerhört ungt lag, i ledning av Albert Krasniqi.

Daniel Lindell i Halmstadmålet hade en orange tröja på sig, vilket även Falcaospelarna har, vilket gjorde att han fick stå i en gul ÖSK-tröja. Det skulle däremot inte vara ett hinder för honom, utan istället skulle han rada upp fina parader matchen igenom. Genom tydlig kommunikation och mycket mod, var han bland annat ute och bröt en längre pass genom en slängnick.

Det var ett Halmstad som spelade tajt defensivt och var snabba som kobror i sina kontringar. Det skulle ställa Falcaoförsvaret flertalet gånger i matchen, då man inte hann jobba hem.

Lagkapten Luciano Lorca i Falcao skulle som vanligt bjuda på publikfrieri, bland annat genom att visa på en bollkänsla värt namnet när han dribblade sig ur en tajt situation.

Första halvlek skulle målsnålt, vilket målvakten Tolga Ayranci i Falcao ville ändra på. I halvtid drog han på sig en utespelartröja och värmde upp, däremot skulle det inte bli något mål från hans sida. 

Det blev en svängig andra halvlek, där båda lagen turades om att ha varandra i gungning. Halmstad såg ut att gå mot en seger, men då visade Falcao upp att man har flera spelare med stor individuell skicklighet.

Halmstad försökte komma ikapp genom att spela joker, men Falcao kunde reda ut stormen och vinna med tre bollar.

Matchfakta:

Örebro Open Futsal Cup

Falcao FC – Halmstad BK 7-4 (1-1)

Målskyttar, Falcao: Botan Arif 2, Nicolas Alejandro Vaz Rodriguez 2, Luciano Lorca, Gabriel Diaz, Isac Rojas

Målskyttar, Halmstad: Emil Lövestedt, Janasha Karimi 2, Linus Tisell