Josef Ibrahim klar för ÖSK: ”En klassvärvning rakt av”

Josef Ibrahim, 26, har en fin meritlista. Med Örebro SK (fotboll) har han spelat såväl Allsvenskan som Superettan, och likaså med Syrianska FC. Med IFK Mariehamn har han blivit finsk mästare, och under den senaste tiden har han spelat i BK Forward.

Dit kom han i somras, och har varit en stark bidragande faktor till klubbens division 1-avancemang.

Nu är han helt klar och presenterad som ÖSK Futsals senaste nyförvärv, och de är naturligtvis väldigt nöjda.

– En klassvärvning rakt av. Vi som klubb är mycket, mycket nöjda med att vi kunde komma till en lösning med Josef, säger ÖSK:s ordförande Johan Ivhall till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Ordföranden om uppmärksammade klippet: ”Skrattade bara”

Tränaren Mikko Seppälä om det välkomna nytillskottet:

– Josef Ibrahim har en bolltrygghet på klassnivå, det är den viktigaste sidan med honom. När man spelar futsal behöver man spelare som bestämmer tempot och där kliver Josef in, säger Seppälä och fortsätter:

– Josef är samtidigt en ledare i omklädningsrummet där han lyfter andras kunnande till nästa nivå. Han har även spelat i Finland så kanske kan han tolka mig till andra i laget vad kommer till kroppsspråket.

Ibrahim, som i år kommer bära tröja nummer 91, var med några matcher i fjol med Örebro, och visade direkt vad han kunde tillföra. Nu får de honom under hela säsongen.

– En klasspelare som egentligen inte behöver någon presentation. ”Zozo” var nyttig de få matcher vi kunde använda honom i fjol och nu får vi ha med honom hela säsongen, vilket gör att vi har en spännande tid tillsammans framför oss, att utveckla honom och laget. En viktig kugge som återförenas med Hussien Fawaz i vår tröja, kul för både publiken och SFL, avslutar lagets assisterande tränare Victor Huerta.

LÄS ÄVEN: 33-åring klar för Örebro efter lyckat provspel

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img