Ytterligare en spelare från IFK Göteborg till division 2

0

IF Warta Futsal startade upp sina verksamhet förra året. Trots en tuff säsong där man hamnade sist i division 1, vilket gör att de kommer spendera kommande säsong i division 2, storsatsar man.

Under dagarna har man gjort klart med flera spelare. Bland annat Narongsak ”Ono” Rattanachai, en 24-årig målvakt som spenderade föregående säsong i Halmstad BK (dåvarande Halmstad FK).

– I Ono vi får in en futsalskolad målvakt som kommer ersätta våra duktiga fotbollsmålvakter från föregående säsong. Han är en målvakt som hela tiden vill utveckla sig och ständigt ställer krav på sina medspelare. Han pendlar två-tre gånger i veckan från Onsala, ca fyra mil till träning alltså och bara det sänder signaler om att han är flitig, säger tränare Lars Torstensson om målvakten.

LÄS ÄVEN: Legiec klar för Malmö City

Dessutom har man knutit till sig Patrik Karlsson, 27 år gammal som spelat inomhusfotboll med IK Svane. En stark pivot som man hoppas skall bli en hot framåt.

Tränare Torstensson igen:

– När det gäller Patrik så misstänker jag att vi hittat en oslipad diamant då han ger oss en annan typ av dimension i anfallsspelet. När han väl får in futsaltänket så kommer han bli en tung pjäs för försvararna att stångas mot.

Sist, men inte minst är Alen Veric som spenderade föregående säsong i IFK Göteborg Futsal. 24-åringen provtränade inför föregående säsong med Torslanda IK, innan han valde den dåvarande mästarklubben. Nu blir det alltså Warta och division 2.

– När det gäller Alen så brukar man säga ”alla goda ting är tre” och detta är vårt tredje nyförvärv. Vi ryckte i honom inför förra säsongen. Då sökte han lyckan i SFL, så kunde vi inte matcha hans visioner. Nu är han hos oss, då IFK bantade ner sin trupp rejält. Med meriter från spel i SFL kommer Alen kunna leverera poäng efter poäng. Frågan är om Alen, när vi summerar säsongen, kanske har presterat bäst av alla spelare i division 2.

Fler nyförvärv väntas komma för Hisingsklubben, försäkrar Lars Torstensson, något man kommer presentera inom en snar framtid.

LÄS ÄVEN: Vega fortsatt aktuell för ÖSK