Futsalorkalet spekulerar: Så går det i SFL-serierna

Försäsongen är över och nu finns inga fler ursäkter längre – det är allvar nu.

En försäsong som mycket har bestått av spekulationer och lite av ”identitetskris” i svensk futsal.

Kris är ett starkt ord så är nog också fel ord, men många lag vill spela en futsal man inte riktigt klarar av eller orkar i 40 minuter. Många lag vill satsa på futsalspelare men ändå dyker de lite mer väletablerade spelarna in i trupperna när ettan o tvåan i den andra sporten spelat färdigt. Så även om ambitionen finns där vågar inte klubbarna gå hela vägen. En annan sanning är att de andra spelarna inte är tillräckligt bra ännu.

Ett svensk dilemma är att nu sportchefer och klubbkassörer naturligtvis inte vill åka ur året/åren innan det blir en högstaserie. Samtidigt som många klubbar vill spela som vårt nya landslag och satsa på just futsal spelarna.

Mitt stora dilemma är hur jag ska kunna tippa serierna i år. Jag gör ett försök och börjar med den södra serien.

1. IFK Göteborg
2. IFK Uddevalla
3. Gais
4. Borås AIK
5. Skoftebyn
6. Malmö
7. Torslanda
8. Skövde

LÄS ÄVEN: Skoftebyn med en unik webbsatsning

Göteborg ser ut att gå mot ett nytt SM-guld. Uddevalla är alltid bra, och även om det är turbulent just nu har de många mycket kompetenta spelare. Gais kommer överraska och Borås har tappat mycket men lärde mig förra året att aldrig räkna bort Borås, därav kniper de sista slutspelsplatsen.

I botten har jag svårt att se något annat lag än Skövde. Och Torslanda får slåss med Malmö om kvalplatsen.

Den norra serien är ett getingbo.

Känns lite som att jag måste lägga bort mitt Spartak-hjärta och rulla tombolan några varv. Ska erkänna att jag är förtvivlat förvirrad över hur detta ska gå.

1. Örebro FC
2. Hammarby
3. Linköping
4. Norrköping
5. ÖSK Futsal
6. Djurgården
7. Nacka
8. Falcao

Helt ärligt skulle jag kunna skriva en uppsats om detta tips och båda Örebro-lagen. Kan säga att topp 6 är taget på antagande som antagligen är fel.

ÖFC har värvat spelare från ÖSK som jag är mycket förvånad över att de värvat. Spelare som inte riktigt passat in i nya ÖSK. Får ÖFC behålla Jens Arrby och firma Senad/Anderson får de till det. Ihop med Fredrik J, brassen Perreira blandat med Basel, Alen Rastoder som är stora attitydspelare. Ja, då kan de vara aktuella för SM-guld.

LÄS ÄVEN: Han är tillbaka hos mästaren IFK Uddevalla Futsal

Men får de inte till det och det gnisslar med dessa spelare – ja, då hänger mycket skört.

Hammarby har ett rutinerat gäng och med ligans bästa publik kommer laget garanterat till SM-slutspel. Linköping kom som en raket efter att varit i princip borta från SFL förra året. Laget växer och med tre brassar kommer de bli giftiga.

Norrköping kommer få slåss med ÖSK och Djurgården om den sista platsen till slutspel.

”Muffes” gäng kan om de får en bra start lika gärna vinna serien, även om jag inte riktigt ser det just nu. Djurgården var bra förra året och spelar en fin klassisk 90-talsfutsal som jag gillar. Ett lag utan stjärnor som kommer vara med länge och slåss om det, men tror tyvärr inte det räcker hela vägen till slutspel.

ÖSK med finsk profil – är det fågel eller fisk? Har en del spännande namn i truppen och blivit av med några spelare som förra året inte passade in i det nya tänket. Viktor Bladh- Nilsson, Fredrik Karlsen kommer bli nyckelspelare i det nya. Kan Josef Ibrahim och Almin Masic vara mer på plan än på läktaren kan laget lyfta och då lika gärna vara topp 2 som missat slutspel.

Så att tippa dessa sex lag är bara gissningar. Alla lagen har saker jag gillar och ogillar.

I botten har jag svårt att se ett ungt Falcao annat än att åka ur. Lorca och Tolga kommer få bära ett ok över sina axlar, och jag tror att alla tre tidigare SFL-år så hade laget klarat sig kvar. Men i år så ryker nog laget från min hembygd Botkyrka.

Nacka spelar en härligt frejdig futsal och kommer ta sina poäng men mer än kval kommer knappast laget att nå.

Noterbart att det är i stort derbyn varje omgång vilket alltid kan sätta saker på sin spets.

Två Örebrolag, två Östgötalag och fyra Stockholmsgäng.

Ja, den som inte längtar nu den gillar inte futsal!

Oraklet tackar för nu och så ses vi när serien är igång eller på läktaren.

LÄS ÄVEN: Genomgång: Så ser damserierna ut

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img