INFÖR SÄSONGEN: Norrköping ute efter revansch: ”Blir riktigt intressanta i år”

0

I fjol var de nära att nå slutspel. Nu kan de lyckas. Norrköping har fått behålla sina tre bästa målskyttar och spetsat truppen med ett bosniskt brödrapar. 

Sluttampen av SFL Norra blev en riktig nagelbitare för Norrköping Futsal Klubb. Man kom allt närmre en andraplats, vilket också skulle ge en slutspelsplats.

I den sista omgången ställdes laget mot dåvarande tvåan, ÖSK Futsal på bortaplan. Norrköping låg tre poäng bakom, och hade fortfarande chans. Problemet var dock att motståndarlaget hade 20 måls försprång, vilket betydde att Norrköping hade behövt vinna med tio mål.

Visserligen vann de matchen, men resultatet räckte inte hela vägen och i stället blev det de båda Örebrolagen som tog sig vidare.

Nu går Norrköping in med en stor tro på sig själva och vet att de har kapacitet att knipa en slutspelsplats. Speciellt med tanke på att det från och med i år finns tre platser per serie.

– Det känns riktigt bra i laget just nu. Vi har kommit igång i tid och känner att vi ligger rätt i fas. Sedan ska man komma ihåg att vi hela tiden jobbar långsiktigt, och att allt är en process. Nu har vi gått upp till åtta timmar träning i veckan, vilket förhoppningsvis leder till att vi når slutmålet mycket tidigare, säger tränaren Mufad Bajraktarevic.

LÄS ÄVEN: Skoftebyn siktar mot slutspel

Försäsongen med många timmars träning har varit tuff, men “Muffe”, som han kallas, ser även det som en del i processen.

– Vi är väldigt nertränade just nu, det är mycket fys och mycket information som ska tas in. Vi jobbar stegvis och har ändrat spelstil från förra året. Vi behåller det vi gjorde bra och ändrar det vi gjorde mindre bra. Sedan har vi även fått in två bra och rutinerade spelare som förhoppningsvis kan höja många i laget. Glädjen är på topp, så det är bara att gasa så får vi se var vi landar.

Det bosniska brödraparet Slaven och Dražen Novoselac blev en av värvningsbomberna inom svensk futsal, och kanske bidrar de till ett än vassare Norrköping i år.

Nu har vi ett års erfarenhet bakom oss. Ser man till efter nyår i fjol var vi ett av de vassare lagen i Sverige. I den sista matchen mot ÖSK visade vi hela vårt register. Vi tar med oss det spelet och sedan med en ökad träningsdos och bättre uppslutning. Med våra kvalitéer och den erfarenheten vi tar med oss från i fjol så kan vi bli riktigt intressanta att se på i år.

Analys

Även Norrköping stod för en stark avslutning och var så när på en slutspelsplats. Målskillnad satte till slut stopp för en andraplats i serien, och enligt tränare Bajraktarevic kom säsongens allra bästa match i den allra sista omgången mot ÖSK. Sedan dess har de byggt vidare på det spelet, och har fått in ett väldigt intressant brödrapar. Norrköping siktar på slutspel, och där tror jag också att de hamnar.

Läs mer i Futsalguiden som är framtagen av Futsalmagasinet och Magasinet Match