INFÖR SÄSONGEN: Malmö förbättrar fjolårets brister: ”Vi ska till slutspel”

0

Topplag i fjol trots tunn trupp. Lagets tränare och storstjärna Kristian Legiec varnar motståndarna för ett slutspelstörstande Malmö.

Trots en väldigt tunn trupp lyckades Malmö City FC spela till sig en fin tredjeplats under den förra säsongen. En stor del i de åtta segrarna man lyckades ta på 14 matcher hade landslagsstjärnan Kristian Legiec i.

Legiec är Malmös stora namn, och har även rollen som spelande tränare. Men med en trupp där majoriteten av spelarna har haft fullt upp med fotbollen har det varit svårt att få till en riktig försäsong.

– Vi har kommit igång så smått, men det har varit rätt segt måste jag säga. Det har inte varit så många som kunnat komma i och med fotbollen. Så det har varit lite tufft, men de andra killarna som inte har fotbollen har kört för fullt, berättar Legiec.

I år har arbetet kring att få till en lite mer slagkraftig trupp stått högt upp på agendan för föreningen.

– Vi var för få förra året, och det funkar inte. Det sliter på en ordentligt om man kollar över en hel säsong så blir det inte bra, säger Legiec som även har samma roll i Malmö Citys fotbollslag.

I premiären ställs Malmö mot Borås AIK, som i vintras bärgade ett SM-silver. Legiec ser fram emot att det äntligen ska dra igång.

– Det ska bli riktigt roligt att dra igång igen, och jag ser verkligen fram emot det. Vi kommer såklart att gå för en kvartsfinalplats. Men vi får ta en match i taget sett till hur sent vi kom igång i år. Det är faktiskt senare än det någonsin varit inför en säsong.  Men vi brukar få ihop ett bra lag och jag tror att vi kan kriga i toppen i år också, säger han och förklarar:

– Vi har en stomme som spelat tillsammans väldigt länge, och sedan har vi fått in några unga, hungriga spelare som är duktiga inomhus, men som bara behöver lära sig futsal. Uddevalla sätter jag som favoriter och även Göteborg som fått ihop ett slagkraftigt till i år, men där bakom tror jag på oss.

Nästa punkt på agendan är att få in en assisterande tränare. Det är av den enkla anledningen att Legiec ska kunna fokusera på spelet under match, och inte allt annat runtomkring.

– Man ska se upp för ett revanschsuget Malmö City i år, och jag tror att det är minst två spelare i laget som är jävligt sugna på att visa att de ska ha en landslagsplats i Robin Armandt och Patrik Burda. Jag tror att de kommer vara på hugget, och likaså vi andra också.

Analys

Malmö City fortsätter att imponera trots att de i grund och botten saknar någon riktig struktur. Någon försäsong existerar knappt, men ändå står de till slut där och lyckas få till det. Spelande tränaren och landslagsspelaren Kristian Legiec är naturligtvis ovärderlig för laget. Har en väldigt stor del i spelet, och spelade i princip non-stop i fjol. Men med en än kortare försäsong i år, och flera andra lag som tar stora kliv framåt har jag svårt att se Malmö på en av slutspelsplatserna i år.