Åsebro fick revansch – seger i futsalpremiären

Förra året slog Råtorp ut Åsebro ur åttondelsfinalen i futsal-SM genom att sätta resultatet 4-3 i slutminuterna. Under söndagen åkte Åsebro upp till Karlstad och spelade sin seriepremiär mot just Råtorp.

Läs mer: Åsebro inför premiären
Läs mer: Råtorp inför premiären

När matchen drog igång på Fröding Arena var det ett revanschsuget Åsebro som genast tog tag i taktpinnen. Råtorp bjöd stundtals på fina kontringar men avstyrdes av ett samordnat Åsebroförsvar och efter en stunds spel öppnade besökarna Åsebros målskytte genom Anna Dahlberg. Innan halvlek kunde sedan Åsebro utöka sin ledning genom Sandra Pettersson-Jakobsson och gick in i halvtidsvilan med en 2-0-ledning.

I början av andra halvlek ökade Råtorp tempot och var nära att sätta dit en boll, men avstyrdes återigen av ett hårt jobbande Åsebroförsvar. Följaktligen kunde Åsebro även ta tillbaka kontrollen över matchen och hittade fler ytor då Råtorp tryckte fram. Detta ledde till att Åsebro fann flertalet nya målchanser, varav ytterligare tre förvaltades, två gånger om genom Sandra Pettersson-Jakobsson och även vid ett tillfälle av Jennie Larsson.

Matchens slutresultat fastställdes efter full tid till 0-5, då gästerna Åsebro visade på en fin futsal. Således fick de revansch efter fjolårets åttondelsfinal och markerade att de blir att räkna med i årets serie genom ett disciplinerat och välfungerande försvarsspel, men även genom vassa kombinationer och samspelta spelare som hittar varandra framåt i banan.

LÄS ÄVEN: Här är de andra lagen i division Norra Götaland

Målskyttar i matchen:
Sandra Pettersson-Jakobsson 3, Jennie Larsson, Anna Dahlberg

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img