Inför damernas futsalpremiär – Råtorps IK Futsal

Seriepremiärerna för damerna närmar sig. I en av premiärmatcherna spelar Råtorps IK Futsal hemma mot Åsebro IF, när division Norra Götaland inleds.

Futsalmagasinet har varit i kontakt med Råtorps IK Futsals Anna Johansson för att höra hur stämningen är inför seriestarten.

Damlaget i Råtorp är inga nybörjare i sporten, de har hållit på i många år. Anna Johansson påpekar att de har hållit på med sporten sedan före hon kom till klubben och gissar på att det rör sig om tio år. Således har damerna hållit med sporten ända sedan dess introducering i Sverige.

LÄS ÄVEN: Boråsspelare debuterar i landslaget

Vidare berättar hon att det förra året skapades ett eget futsallag i klubben, då detta tidigare inte funnits, och att de genom detta knöt till sig fler spelare från området. Därav är det på sätt och vis andra året som futsallaget är igång.

Under sitt första år som renodlat futsallag spelade laget i division Nordvästra Götaland, där de hamnade på en femteplacering. Utifrån detta har laget i år som målsättning att ta sig vidare till kvartsfinal.

Laget är enbart några dagar bort från sin seriepremiär, vilken de genomför på hemmaplan. Detta sker söndagen den 29/10 mot Åsebro IF, som de även mötte under föregående års serie. Premiären spelas 12:30 i Fröding Arena, som tillsammans med Gjutaren och Hammarö Arena kommer fungera som lagets hemmaarena under seriespelet.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img