INFÖR SÄSONGEN: Örebro FC: ”Vi har stora chanser att vinna guldet”

0

I fjol var de bäst i stan och tog sig till semifinal. Nästa steg: SM-guld. För att lyckas har Örebro FC värvat från lokalkonkurrenten ÖSK.

Futsaltokiga Örebro fick se stadens båda lag utslagna ur semifinalerna föregående säsong. Örebro FC var oerhört nära att ta sig till final. Semifinalmotståndaren Borås gick vidare på fler antal gjorda bortamål, vilket givetvis också väcker en stor revanschlust i ÖFC. Laget var inför föregående säsong tippade att komma bakom rivalen ÖSK Futsal, men överraskade många och vann SFL Norra istället.

LÄS ÄVEN: Bred trupp är framgångsreceptet för Djurgården

Med profiler som Senad Berisha och Dildar Caliskan, som båda fick chansen i landslaget under Uddevallalägret, har man en spännande framtid framför sig. Laget har förlängt med de viktigaste spelarna och även värvat ett antal, bland annat Anderson Ponciano och Alen Rastoder från ÖSK.

– Jag har en bra säsong med ÖSK i benen, där jag fick spela nästintill alla matcher. Jag kände att nästa steg i min utveckling som futsalspelare skulle vara ÖFC. Laget spelar en annan futsal, vilket jag märkt av under träningarna och de matcher jag spelat. Man kommer in i det ganska snabbt. Sedan är det en bonus att jag får spela med min kompis Senad Berisha igen, säger Rastoder.

Rastoder får alltså spela med parhästen Berisha, efter nästan en säsongs frånvaro från varandra. Han tror att nyckeln i framtiden för att nå framgångar är att utveckla spelet.

– ÖFC är kända för att stå väldigt lågt i försvaret och hålla mycket i boll. Jag tycker dock att vi börjat spela mer med hög press. Vi försöker passa och löpa på ett bättre sätt än förut. Det kommer ta ett tag att sätta det spelet. Jag tycker det är bra att vi utvecklar vårt spel!

Högre press och mer rotationer, det blir nycklar som ska ta ÖFC till deras första final, kanske rentav första SM-guldet.

– Vi har stora chanser att ta SM-guld i år. Först är det fokus på att vinna serien, därefter får vi ta det därifrån. Föreningen har valt att behålla stommen från föregående säsong och kompletterat laget med ett par nya rutinerade och bra spelare. Det blir viktigt för oss att ta poäng mot bottenlagen i år. Där får vi inte tappa. Ska vi vara med i toppen måste vår lägstanivå bli högre.

Alen Rastoder lär bli ännu mer framtonad i år, i ett ÖFC som inte vill nöja sig med att vara bäst i Örebro, utan även i Sverige.

LÄS ÄVEN: ”Våra spelare brinner för klubben”

Analys

Laget har fått behålla sina spelare, bland annat brassen Adilson som är en av seriens bästa spelare när han är på humör. Tillsammans med ytterligare en brasse i Anderson, Senad Berisha och Alen Rastoder besitter laget både bredd och spets. Däremot känns det som man sällan övertygar i matcher, trots att man vinner. Behöver som sagt höja sin lägstanivå och inte slappna av för mycket när motståndet är sämre. Lyckas man med det kan man gå långt. SM-guld? Kanske. Definitivt slutspel. Christoffer Skoog känns som en ledare som kan blomma ut och förädla sitt lag, med stöttning av Leif Järnkvist.

Läs mer i Futsalguiden som är framtagen av Futsalmagasinet och Magasinet Match